2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Budapest VIII.kerület

Megújul az Orczy tér a Józsefvárosban

Kétmilliárd forintból újul meg a VIII. kerületi Orczy tér, a tervek szerint jövő ősszel induló rekonstrukció során megváltozik a tér arculata, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolást, felújítják a tömegközlekedési járművek megállóit, valamint javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit.

– Ez az utolsó olyan tér a Körút vonalán, aminek a modernizálása még nem kezdődött el. Ezt a csomópontot százezer ember használja naponta, így az egész fővárost érinti. Ezért fog össze a kormány, a főváros és a kerület – mondta el Tarlós István főpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatón.


Sára Botond józsefvárosi alpolgármester és a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje szerint a lakosok várják a munkálatokat, és ő maga is érti az igényeiket, hisz köztük, velük együtt használja Józsefváros közterületeit.

– Magam is gyakran megfordulok az Orczy téren, még biciklivel is jártam arra. Igyekszünk minimalizálni a fennakadásokat, és 2020 tavaszára már láthatóak lesznek az eredmények. Az ott lakóknak jó lesz kinézni az ablakon – mondta el lapunknak Sára Botond, akitől azt is megtudtuk, hogy a program első lépése a Baross utcai szervizút kialakítása lesz, ahol a sínek helyett kulturált parkolóban állhatnak majd a járművek.

Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros fideszes országgyűlési képviselője a vasárnapi időközi polgármester-választásról elmondta: a főpolgármesterrel közösen Sára Botond mellett korteskednek, mert ő a garancia arra, hogy a kerületi fejlődés ne torpanjon meg.

Kapcsolódó Cikkek