2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Veszprém

Megújult a megye egyik legrosszabb útszakasza

Befejeződött a Herend és Szentgál közötti útszakasz régóta várt felújítása. Augusztus végén a Veszprém–Nemesvámos közötti út renoválását kezdik meg.

Veszprém megyében 2014 és 2017 között 72 milliárd forintból 130 kilométer utat újítottak fel, az idén 67,3 kilométer újul meg. Ez a megyei úthálózat 15 százalékának teljes felújítását jelenti a négyéves ciklusban. A fejlesztések kétharmadát hazai forrásból, az egyharmad nagyobb részét pedig uniós pénzekből finanszírozzák.


Nyárra elkészült a szentgáli út felújítása (fotó: Domján Attila)

A Herend–Szentgál közötti 1,3 kilométer hosszú szakasz a megye egyik legrosszabb állapotban lévő útja volt. Felújítása 156 millió forintba került,  pályaszerkezet-cserére, két rétegben aszfaltburkolat-erősítésre és egy híd teljes körű megújítására volt szükség. Vízelvezető rendszert és szalagkorlátokat is építettek – számolt be Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Fekete János megyei igazgató és Ovádi Péter parlamenti képviselő a helyszínen számoltak be a fejlesztésről (fotó: Domján Attila)

Elmondta, a megyében jelenleg a Herend–Városlőd közötti öt kilométeres útszakasz felújítása zajlik, a Veszprém–Nemesvámos közötti négy kilométeres út teljes körű rekonstrukcióját augusztus végén kezdik el. A várakozások szerint ezt az év végén adhatják át a forgalomnak.

Istvánfalvi Sándor szerint régóta esedékes volt az út megújítása (fotó: Domján Attila)

Szentgál polgármestere, Istvánfalvi Sándor Károly úgy látja, a felújítással fél évszázados tartozást egyenlített ki a kormány. A település a mostani útszakasz mellett szintén a kormány támogatásával újította fel az Ady utcát, önerőből pedig a Petőfi utca renoválását hozták tető alá – mondta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.