EUR: 323,09 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Megújult a Sárberki Óvoda

Új épületszárnnyal és fejlesztőeszközökkel bővült a Sárberki Óvoda. Az energetikai és műszaki korszerűsítésnek köszönhetően teljesen megújult az épület.

A beruházás költségvetése meghaladja a 132 millió forintot. A megújult óvoda átadásán elhangzott, hogy Tatabánya önkormányzata nagy hangsúlyt helyez a családbarát, a szülők munkába állását elősegítő szolgáltatásokra.


Új a homlokzat, és egy épületszárny is épült

Játszó-, fejlesztő- és speciális eszközöket kapott a Sárberki Óvoda, az intézmény épülete is teljesen megújult. Egy új épületszárny, korszerű és gazdaságos fűtés és szigetelés, nem utolsósorban egy megszépült ovi várja a sárberki gyerekeket a nyári szünet után. Az intézmény 1979-ben épült, hiányzott belőle a tornaterem, több helyisége pedig már nem felelt meg a mai elvárásoknak. A felújított épületben megszűnik a zsúfoltság, az új szárnyban a tornaterem mellett egy fejlesztő- és egy sószoba is helyet kapott. Schmidt Csaba polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a bölcsődék felújításával folytatódik az intézményfejlesztési program.

A több térnek köszönhetően megszűnik a zsúfoltság az intézményben

A tervezés során az volt a célunk, hogy a fejlesztés megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítsa a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést – fogalmazott a városvezető. – Óriási hiányt fog pótolni a kialakított tornaterem. A csoportszobák is új PVC-burkolatot kaptak, valamint megújult a villamos hálózat, továbbá energetikai korszerűsítést is végeztek. Bízom benne, hogy a megvalósult fejlesztések maximálisan szolgálják majd a gyermekek fejlődését, akik örömüket fogják lelni az új, tágas tornateremben. Nemsokára az óvoda melletti bölcsődében is megkezdődnek a felújítási munkálatok. Így rövid időn belül, az iskola, az óvoda és a bölcsőde korszerűsítésével, az összes sárberki oktatási intézményünk modernebbé válik.


A műszaki fejlesztés mellett új csoportszobai játékokat és speciális nevelést elősegítő eszközöket is kapott az óvoda. A mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek számára is rendelkezésre állnak a fejlesztőeszközök. A gyerekek egyelőre a Szivárvány Óvodába járnak, augusztus 20-a után veszik birtokba az új épületet. A nyári szünetben az udvar és a kerítések is megújulnak a Sárberki Óvodában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.