2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Székesfehérvár

Megújult a városi strand

Június utolsó napján megnyitotta kapuit a felújított székesfehérvári városi strand. Az első hétvégén ingyenes sétálójeggyel bárki körülnézhetett a megújult intézményben. Az első napokban – főleg a szeles idő miatt – több volt a nézelődő, mint a strandoló.

Elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült Fotó: K. Mátyás Bertalan

A péntek délelőtti vízvizsgálati eredményeknek köszönhetően szombaton reggel elindult a próbaüzem. A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött. Ennek során megújult a burkolatok jelentős része, a közmű és zöldfelület egésze, valamint új látványelemekkel is bővült a strand szolgáltatása: elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült, egy úgynevezett spray-parkkal, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja mostantól a vendégeket.


A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött Fotó: K. Mátyás Bertalan

Újdonság a strandon és az egész városban is, hogy épül egy vizes játszótér a gyermekmedence mögött. A SprayPark egy olyan speciális játszótér, amely nyáron hűsítő vízpermettel, vízsugarakkal teszi izgalmassá a játszóteret a gyerekeknek, ahol egymást is locsolhatják majd. Az élménymedencében a csobogók mellett egy áramoltató is van, a csúszdás medence pedig kerek lett, ahova 6-7 méter magasról vezet majd három csúszda, ebből kettő olyan széles, hogy akár matracon vagy a családok együtt is le tudnak majd rajta csúszni.

A munkálatok során megújultak a múlt század harmincas éveiben épült árkádos strandbejárók és a napozók is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.