2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Székesfehérvár

Megújult a városi strand

Június utolsó napján megnyitotta kapuit a felújított székesfehérvári városi strand. Az első hétvégén ingyenes sétálójeggyel bárki körülnézhetett a megújult intézményben. Az első napokban – főleg a szeles idő miatt – több volt a nézelődő, mint a strandoló.

Elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült Fotó: K. Mátyás Bertalan

A péntek délelőtti vízvizsgálati eredményeknek köszönhetően szombaton reggel elindult a próbaüzem. A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött. Ennek során megújult a burkolatok jelentős része, a közmű és zöldfelület egésze, valamint új látványelemekkel is bővült a strand szolgáltatása: elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült, egy úgynevezett spray-parkkal, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja mostantól a vendégeket.


A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött Fotó: K. Mátyás Bertalan

Újdonság a strandon és az egész városban is, hogy épül egy vizes játszótér a gyermekmedence mögött. A SprayPark egy olyan speciális játszótér, amely nyáron hűsítő vízpermettel, vízsugarakkal teszi izgalmassá a játszóteret a gyerekeknek, ahol egymást is locsolhatják majd. Az élménymedencében a csobogók mellett egy áramoltató is van, a csúszdás medence pedig kerek lett, ahova 6-7 méter magasról vezet majd három csúszda, ebből kettő olyan széles, hogy akár matracon vagy a családok együtt is le tudnak majd rajta csúszni.

A munkálatok során megújultak a múlt század harmincas éveiben épült árkádos strandbejárók és a napozók is.


Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.