2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Székesfehérvár

Megújult a városi strand

Június utolsó napján megnyitotta kapuit a felújított székesfehérvári városi strand. Az első hétvégén ingyenes sétálójeggyel bárki körülnézhetett a megújult intézményben. Az első napokban – főleg a szeles idő miatt – több volt a nézelődő, mint a strandoló.

Elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült Fotó: K. Mátyás Bertalan

A péntek délelőtti vízvizsgálati eredményeknek köszönhetően szombaton reggel elindult a próbaüzem. A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött. Ennek során megújult a burkolatok jelentős része, a közmű és zöldfelület egésze, valamint új látványelemekkel is bővült a strand szolgáltatása: elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült, egy úgynevezett spray-parkkal, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja mostantól a vendégeket.


A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött Fotó: K. Mátyás Bertalan

Újdonság a strandon és az egész városban is, hogy épül egy vizes játszótér a gyermekmedence mögött. A SprayPark egy olyan speciális játszótér, amely nyáron hűsítő vízpermettel, vízsugarakkal teszi izgalmassá a játszóteret a gyerekeknek, ahol egymást is locsolhatják majd. Az élménymedencében a csobogók mellett egy áramoltató is van, a csúszdás medence pedig kerek lett, ahova 6-7 méter magasról vezet majd három csúszda, ebből kettő olyan széles, hogy akár matracon vagy a családok együtt is le tudnak majd rajta csúszni.

A munkálatok során megújultak a múlt század harmincas éveiben épült árkádos strandbejárók és a napozók is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.