EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Dunaújváros

Megújult iskolában kezdhetik a tanévet

A Vasvári és a Dózsa iskola mellett a Petőfi Sándor Általános Iskola is kedvezményezettje volt annak a pályázatnak, amelynek során az intézmények energetikai rendszere újult meg. A petőfisek a következő tanévtől kívül-belül megújult iskolában kezdhetik meg a tanulást. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy háromszázmillió forintból újult meg a Vasvári Pál Általános Iskola. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Petőfi iskola is érintett volt. Uniós forrásból három intézményt újítottak fel.


A Petőfi szabad szemmel is jól látható újításon ment át

Az összesen több mint 250 millió forintos beruházás során a Vasvárihoz hasonlóan itt is elsősorban szigetelési és energetikai munkálatokat végeztek, amelyek a fenntartási költségek csökkentéséhez járulhatnak hozzá: ennek jegyében az ajtók és az ablakok cseréje mellett felújították a tetőt és leszigetelték a Petőfi épületét. Az intézményben szeptembertől mintegy hatvan elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait, már a megújult, megszépült iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.