2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Dunaújváros

Megújult iskolában kezdhetik a tanévet

A Vasvári és a Dózsa iskola mellett a Petőfi Sándor Általános Iskola is kedvezményezettje volt annak a pályázatnak, amelynek során az intézmények energetikai rendszere újult meg. A petőfisek a következő tanévtől kívül-belül megújult iskolában kezdhetik meg a tanulást. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy háromszázmillió forintból újult meg a Vasvári Pál Általános Iskola. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Petőfi iskola is érintett volt. Uniós forrásból három intézményt újítottak fel.


A Petőfi szabad szemmel is jól látható újításon ment át

Az összesen több mint 250 millió forintos beruházás során a Vasvárihoz hasonlóan itt is elsősorban szigetelési és energetikai munkálatokat végeztek, amelyek a fenntartási költségek csökkentéséhez járulhatnak hozzá: ennek jegyében az ajtók és az ablakok cseréje mellett felújították a tetőt és leszigetelték a Petőfi épületét. Az intézményben szeptembertől mintegy hatvan elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait, már a megújult, megszépült iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.