EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Dunaújváros

Megújult iskolában kezdhetik a tanévet

A Vasvári és a Dózsa iskola mellett a Petőfi Sándor Általános Iskola is kedvezményezettje volt annak a pályázatnak, amelynek során az intézmények energetikai rendszere újult meg. A petőfisek a következő tanévtől kívül-belül megújult iskolában kezdhetik meg a tanulást. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy háromszázmillió forintból újult meg a Vasvári Pál Általános Iskola. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Petőfi iskola is érintett volt. Uniós forrásból három intézményt újítottak fel.


A Petőfi szabad szemmel is jól látható újításon ment át

Az összesen több mint 250 millió forintos beruházás során a Vasvárihoz hasonlóan itt is elsősorban szigetelési és energetikai munkálatokat végeztek, amelyek a fenntartási költségek csökkentéséhez járulhatnak hozzá: ennek jegyében az ajtók és az ablakok cseréje mellett felújították a tetőt és leszigetelték a Petőfi épületét. Az intézményben szeptembertől mintegy hatvan elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait, már a megújult, megszépült iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.