2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Dunaújváros

Megújult iskolában kezdhetik a tanévet

A Vasvári és a Dózsa iskola mellett a Petőfi Sándor Általános Iskola is kedvezményezettje volt annak a pályázatnak, amelynek során az intézmények energetikai rendszere újult meg. A petőfisek a következő tanévtől kívül-belül megújult iskolában kezdhetik meg a tanulást. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy háromszázmillió forintból újult meg a Vasvári Pál Általános Iskola. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Petőfi iskola is érintett volt. Uniós forrásból három intézményt újítottak fel.


A Petőfi szabad szemmel is jól látható újításon ment át

Az összesen több mint 250 millió forintos beruházás során a Vasvárihoz hasonlóan itt is elsősorban szigetelési és energetikai munkálatokat végeztek, amelyek a fenntartási költségek csökkentéséhez járulhatnak hozzá: ennek jegyében az ajtók és az ablakok cseréje mellett felújították a tetőt és leszigetelték a Petőfi épületét. Az intézményben szeptembertől mintegy hatvan elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait, már a megújult, megszépült iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.