EUR: 322,76 Ft
CHF: 286,02 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Extra

Menő énekesek, gigabuli – ilyen lesz a Sziget

A Sziget Fesztivál idén is számos érdekes programmal jelentkezik augusztus 8–15-én a jól bevált helyszínen, a Hajógyári-szigeten. A fergeteges buli ezúttal is garantált, ám a szervezők bevezettek néhány újítást: nincs több eldobható műanyag pohár, a fizetés pedig egyenesen gyerekjáték lesz.

Dua Lipa /Fotó: Profimedia

Ők az idei húzónevek
A legnagyobb sztárfellépők között több olyan is akad, aki még soha nem járt Magyarországon. Ilyen például Lana Del Rey vagy az amerikai rapper, Kendrick Lamar. Rajtuk kívül olyan neves előadók szolgálják majd a jókedvet, mint a Gorillaz, Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher vagy Shawn Mendes.


Minden eddiginél nagyobb költségvetés
A sztárok évre évre egyre több pénzt kérnek egy-egy látványos show-műsorért, így a szervezők ebben az évben 12 százalékkal növelték a költségvetést: már összesen 8,6 milliárd forintba kerül a Sziget. Ez azt jelenti, hogy csak a nagyszínpados fellépőkre több mint egymilliárddal költenek többet.

1,5 millió műanyag pohárral kevesebb
A Sziget idén a környezettudatosságra is szeretné felhívni a figyelmet a Love Revolution kampány keretében. A misszió nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul, most először lesz visszaválható a pohár, aminek köszönhetően 1,5 millióval kevesebb műanyag pohár halmozódik fel a helyszínen.


Nem csak zene
A nem zenei programok közül idén is az egyik legfőbb attrakciónak ígérkezik a Cirque du Sziget, de lesz Nagy Utcaszínház, és most először Karaván Sátor, valamint élőszobor-bajnokság is.

Gyerekjáték lesz fizetni
Idén megszűnik  a fesztiválkártya, helyette a karszalagok lesznek fizetőchippel felszerelve, amelyeket a fesztivál applikációján keresztül mi magunk is fel tudunk tölteni, megúszva ezzel a sorban állást.

/Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

  • Adócsalás miatt eljárás indul Shakira ellen

    Adócsalás miatt eljárás indul Shakira ellen

    Adócsalás miatt eljárást indít Shakira ellen a barcelonai ügyészség, mert 2012 és 2014 között elmulasztott befizetni 14,5 millió euró adót, annak ellenére, hogy a hatóságok szerint ezekben az években spanyolországi lakosnak számított – értesült pénteken az El País című spanyol lap.

  • Testkezelésen vett részt Tomán Szabina

    Testkezelésen vett részt Tomán Szabina

    Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Tomán Szabina kemény diétába kezdett, ugyanis még mindig nem sikerült megszabadulnia a szülés utáni plusz kilóktól. Küzdelmét mi magunk is végigkövethetjük a nemrég indított vlogsorozatában, aminek legújabb részéből az is kiderül, hogy az egészséges táplálkozás és a mozgás mellett milyen más módszerekkel tudunk látványos változást elérni.