EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Extra

Menő énekesek, gigabuli – ilyen lesz a Sziget

A Sziget Fesztivál idén is számos érdekes programmal jelentkezik augusztus 8–15-én a jól bevált helyszínen, a Hajógyári-szigeten. A fergeteges buli ezúttal is garantált, ám a szervezők bevezettek néhány újítást: nincs több eldobható műanyag pohár, a fizetés pedig egyenesen gyerekjáték lesz.

Dua Lipa /Fotó: Profimedia

Ők az idei húzónevek
A legnagyobb sztárfellépők között több olyan is akad, aki még soha nem járt Magyarországon. Ilyen például Lana Del Rey vagy az amerikai rapper, Kendrick Lamar. Rajtuk kívül olyan neves előadók szolgálják majd a jókedvet, mint a Gorillaz, Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher vagy Shawn Mendes.


Minden eddiginél nagyobb költségvetés
A sztárok évre évre egyre több pénzt kérnek egy-egy látványos show-műsorért, így a szervezők ebben az évben 12 százalékkal növelték a költségvetést: már összesen 8,6 milliárd forintba kerül a Sziget. Ez azt jelenti, hogy csak a nagyszínpados fellépőkre több mint egymilliárddal költenek többet.

1,5 millió műanyag pohárral kevesebb
A Sziget idén a környezettudatosságra is szeretné felhívni a figyelmet a Love Revolution kampány keretében. A misszió nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul, most először lesz visszaválható a pohár, aminek köszönhetően 1,5 millióval kevesebb műanyag pohár halmozódik fel a helyszínen.


Nem csak zene
A nem zenei programok közül idén is az egyik legfőbb attrakciónak ígérkezik a Cirque du Sziget, de lesz Nagy Utcaszínház, és most először Karaván Sátor, valamint élőszobor-bajnokság is.

Gyerekjáték lesz fizetni
Idén megszűnik  a fesztiválkártya, helyette a karszalagok lesznek fizetőchippel felszerelve, amelyeket a fesztivál applikációján keresztül mi magunk is fel tudunk tölteni, megúszva ezzel a sorban állást.

/Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Bianca, az élő baba

  Bianca, az élő baba

  Több mint 750 ezren követik az Instagrammon Bianca Dragusanu-t, aki úgy néz ki, mint egy élő Barbie baba.

 • Újra mélyponton Ben Affleck

  Újra mélyponton Ben Affleck

  Ben Affleck néhány héttel ezelőtt vonult be az elvonóra. Súlyos drog és alkoholproblémáiból próbál kigyógyulni, ám egyáltalán nem segít a helyzeten, hogy fiatal barátnőjével, Lindsay Shookusas nemrég szakítottak.

 • Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

  Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

  Összegyűlt a pénz, így augusztus végén sor került Tóth Robi életmentő beavatkozására Németországban. A kajakos és felesége embertpróbáló heteken vannak túl, de az orvosok szerint Robinak jók az esélyei ahhoz, hogy végleg kigyógyuljon a rákból.