EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

Menő énekesek, gigabuli – ilyen lesz a Sziget

A Sziget Fesztivál idén is számos érdekes programmal jelentkezik augusztus 8–15-én a jól bevált helyszínen, a Hajógyári-szigeten. A fergeteges buli ezúttal is garantált, ám a szervezők bevezettek néhány újítást: nincs több eldobható műanyag pohár, a fizetés pedig egyenesen gyerekjáték lesz.

Dua Lipa /Fotó: Profimedia

Ők az idei húzónevek
A legnagyobb sztárfellépők között több olyan is akad, aki még soha nem járt Magyarországon. Ilyen például Lana Del Rey vagy az amerikai rapper, Kendrick Lamar. Rajtuk kívül olyan neves előadók szolgálják majd a jókedvet, mint a Gorillaz, Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher vagy Shawn Mendes.


Minden eddiginél nagyobb költségvetés
A sztárok évre évre egyre több pénzt kérnek egy-egy látványos show-műsorért, így a szervezők ebben az évben 12 százalékkal növelték a költségvetést: már összesen 8,6 milliárd forintba kerül a Sziget. Ez azt jelenti, hogy csak a nagyszínpados fellépőkre több mint egymilliárddal költenek többet.

1,5 millió műanyag pohárral kevesebb
A Sziget idén a környezettudatosságra is szeretné felhívni a figyelmet a Love Revolution kampány keretében. A misszió nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul, most először lesz visszaválható a pohár, aminek köszönhetően 1,5 millióval kevesebb műanyag pohár halmozódik fel a helyszínen.


Nem csak zene
A nem zenei programok közül idén is az egyik legfőbb attrakciónak ígérkezik a Cirque du Sziget, de lesz Nagy Utcaszínház, és most először Karaván Sátor, valamint élőszobor-bajnokság is.

Gyerekjáték lesz fizetni
Idén megszűnik  a fesztiválkártya, helyette a karszalagok lesznek fizetőchippel felszerelve, amelyeket a fesztivál applikációján keresztül mi magunk is fel tudunk tölteni, megúszva ezzel a sorban állást.

/Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.