2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Győr

Mervó és Koltai újra zöld-fehérben!

Alaposan átalakult játékoskerettel vágott neki a következő idény felkészülési időszakának az ETO FC Győr. Korábban már mi is írtunk az új vezetőedzőről, most pedig két csúcsigazolást is bejelentettek.

Az ETO FC Győr új játékosai és új edzője: (b.-j.) Marko Vukaszovics, Baracskai Roland, Jakab Dávid, Mészöly Géza vezetőedző, Koltai Tamás és Mervó Bence
Fotó: Marcali Gábor

Az NB II-ből az élvonalba jutást megcélzó zöld-fehérektől a lejáró szerződésű futballisták közül távozott Zamostny Balázs, Beliczky Gergő, Gyagya Attila és Szabó Lukas. Közös megegyezéssel bontott szerződést a klub Rokszin Ádámmal és Daru Bencével, utóbbi játékos Nyíregyházán folytatja pályafutását. Valószínűleg a kapus Szatmári Zoltán is elhagyja az ETO-t.


Koltai Tamás ismét ETO mezben bújik. Itt mesterével, Mészöly Gézával fog kezet
Fotó: Marcali Gábor

Az érkezők között az új vezetőedző Mészöly Géza bemutatásakor már bejelentették a korábbi MTK-s Jakab Dávid nevét. Hozzá újabb öt labdarúgó csatlakozott és írt alá az ETO-hoz. A Győr legutóbbi bajnokcsapatának válogatott középpályása, Koltai Tamás Paksról tér vissza legnagyobb sikerei helyszínére. A 25 éves védő, Tar Zsolt a Puskás Akadémiától érkezik, a rutinos Marko Vukasovic pedig a szerb Vojvodinából igazol Győrbe. Baracskai Roland egy évre kölcsönben szerepel majd Mészöly Géza együttesében, a bal oldali védő Puskás Akadémia-nevelés, az élvonalban pedig a Mezőkövesdnél kapott lehetőséget. Az egykori U20-as vb-gólkirály Mervó Bence Koltai Tamáshoz hasonlóan nevelőegyesületéhez jött vissza. Mervó svájci és lengyelországi légióskodás után legutóbb Dunaszerdahelyen szerepelt.

Az ETO FC Győr új játékosai a gyepen: (b.-j.) Marko Vukaszovics, Baracskai Roland, Jakab Dávid, Koltai Tamás és Mervó Bence.
Fotó: Marcali Gábor

A játékoskeret még nem végleges, a klubvezetés több játékost igazolna még, elsősorban egy rutinos kapust. Tárgyalások folynak ez ügyben, aláírt szerződés azonban még nincs. Az már most is látszik, hogy nagyban változott a gárda összetétele, így a legfontosabb feladat a felkészülés alatt, hogy a játékosok alaposan megismerjék egymást és összeszokjanak, majd csapattá érve vágjanak neki az új szezonnak.


Kapcsolódó Cikkek