EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,67 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Mi lesz veled, Ózd?

A városközpont virágos, a peremkerületekben rombolás zajlik. Az önkormányzat kötelező feladatainak ellátása bőven hagy kívánnivalót maga után, Ózd megítélése romlott a jobbikos irányítás alatt. A lakosság csökkenésének üteme megduplázódott, ami már a település jövőjét veszélyezteti. Ezekről a kérdésekről is beszélt lapunknak dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi szervezetének elnöke.

– A  város helyzete távolról sem rózsás – véli a Fidesz ózdi szervezetének elnöke. – A Jobbik 2014-es választási ígéretei közül semmi sem teljesült. Befejeztek néhány beruházást, amit a Fürjes Pál vezette városvezetés szakmailag kidolgozott és megvalósítható városfejlesztési tervében, a Rombauer Tervben korábban elkezdődött, majd lényegében bojkottálni kezdték a koncepciót. A Digitális Erőművet és a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot mellőzik, nem tekintik a város kulturális élete részének, példa erre az országos hírű Jazzparádé is – mondta el dr. Vámos Henrietta. Hozzátette: az elnyert pályázatok között van olyan (piacberuházás), amely komoly ellenszenvet és ellenállást váltott ki az érintettekből. A zöldmezős ipari park létrehozása jó ötlet volt, ám a pályázatban szerepel egy fontos kritérium: a három éven belüli ötvenszázalékos feltöltés, vagyis cégek betelepülése. Ha ez elmarad, jelentős összeget kell visszafizetnie az önkormányzatnak – a nagy kérdés: miből?


A városháza környéke virágos, máshol szinte járhatatlanok az utak és nagyra nő a gaz

Riasztó lehet az esetleges érdeklődők számára a városi utak állapota és a gondozatlan belterületek látványa is. Szinte érthetetlen, hogy a 2010-ben indult Start közmunkaprogramban dolgozók létszáma állami költségvetésből az évek során másfélszeresére nőtt, ennek ellenére elhanyagoltak a közterületek. A fideszes vezetés energiaültetvényt, levendulamezőt és más mezőgazdasági ágazathoz tartozó területeket adott át, amelyeket kezdetben semmibe sem néztek a jobbikos képviselők, ma már azonban büszkén hordják szét az intézményeknek.

Ózd külső területein már nem olyan rózsás a helyzet…

– A Fidesz-kormányzat magára vállalta a szennyvízcsatorna-rendszer több milliárd forintos kiegészítését, így elkezdődhetett Ózdon a lakosság számára kiemelkedően fontos beruházás. Állami segítséggel fejlődött az egészségügy is, így épült meg a kórház területén a reumatológiai szárny, ahol öröm gyógyítani. Szintén kormányzati döntés volt az új mentőállomás megépítése, amelynek tervezése folyamatban van. Modern műszerek érkeztek a kórházba, és az orvosok XXI. századi berendezésekkel, megfelelő szakmai színvonalon dolgoznak. Az önkormányzatnak részt kellene vállalnia az orvosok és szakdolgozók Ózdra csábításában is, de még csak megfelelő szolgálati lakást sem tudnak felkínálni, miközben lehet hallani bérlakások mesés összegből való felújításáról – fogalmazott dr. Vámos Henrietta. – Sajnos mindennek következményeként Ózd lakossága tavaly 650 fővel csökkent, miközben százszámra vannak betöltetlen munkahelyek a városban – zárta gondolatait a Fidesz ózdi szervezetének elnöke.


Dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi szervezetének elnöke

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.