EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Ózd

Mi lesz veled, Ózd?

A városközpont virágos, a peremkerületekben rombolás zajlik. Az önkormányzat kötelező feladatainak ellátása bőven hagy kívánnivalót maga után, Ózd megítélése romlott a jobbikos irányítás alatt. A lakosság csökkenésének üteme megduplázódott, ami már a település jövőjét veszélyezteti. Ezekről a kérdésekről is beszélt lapunknak dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi szervezetének elnöke.

– A  város helyzete távolról sem rózsás – véli a Fidesz ózdi szervezetének elnöke. – A Jobbik 2014-es választási ígéretei közül semmi sem teljesült. Befejeztek néhány beruházást, amit a Fürjes Pál vezette városvezetés szakmailag kidolgozott és megvalósítható városfejlesztési tervében, a Rombauer Tervben korábban elkezdődött, majd lényegében bojkottálni kezdték a koncepciót. A Digitális Erőművet és a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot mellőzik, nem tekintik a város kulturális élete részének, példa erre az országos hírű Jazzparádé is – mondta el dr. Vámos Henrietta. Hozzátette: az elnyert pályázatok között van olyan (piacberuházás), amely komoly ellenszenvet és ellenállást váltott ki az érintettekből. A zöldmezős ipari park létrehozása jó ötlet volt, ám a pályázatban szerepel egy fontos kritérium: a három éven belüli ötvenszázalékos feltöltés, vagyis cégek betelepülése. Ha ez elmarad, jelentős összeget kell visszafizetnie az önkormányzatnak – a nagy kérdés: miből?


A városháza környéke virágos, máshol szinte járhatatlanok az utak és nagyra nő a gaz

Riasztó lehet az esetleges érdeklődők számára a városi utak állapota és a gondozatlan belterületek látványa is. Szinte érthetetlen, hogy a 2010-ben indult Start közmunkaprogramban dolgozók létszáma állami költségvetésből az évek során másfélszeresére nőtt, ennek ellenére elhanyagoltak a közterületek. A fideszes vezetés energiaültetvényt, levendulamezőt és más mezőgazdasági ágazathoz tartozó területeket adott át, amelyeket kezdetben semmibe sem néztek a jobbikos képviselők, ma már azonban büszkén hordják szét az intézményeknek.

Ózd külső területein már nem olyan rózsás a helyzet…

– A Fidesz-kormányzat magára vállalta a szennyvízcsatorna-rendszer több milliárd forintos kiegészítését, így elkezdődhetett Ózdon a lakosság számára kiemelkedően fontos beruházás. Állami segítséggel fejlődött az egészségügy is, így épült meg a kórház területén a reumatológiai szárny, ahol öröm gyógyítani. Szintén kormányzati döntés volt az új mentőállomás megépítése, amelynek tervezése folyamatban van. Modern műszerek érkeztek a kórházba, és az orvosok XXI. századi berendezésekkel, megfelelő szakmai színvonalon dolgoznak. Az önkormányzatnak részt kellene vállalnia az orvosok és szakdolgozók Ózdra csábításában is, de még csak megfelelő szolgálati lakást sem tudnak felkínálni, miközben lehet hallani bérlakások mesés összegből való felújításáról – fogalmazott dr. Vámos Henrietta. – Sajnos mindennek következményeként Ózd lakossága tavaly 650 fővel csökkent, miközben százszámra vannak betöltetlen munkahelyek a városban – zárta gondolatait a Fidesz ózdi szervezetének elnöke.


Dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi szervezetének elnöke

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.