2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Székesfehérvár

Mielőbb fel kell újítani a templomtornyot

A templomtoronyról lehulló vakolat és tégladarabok miatt hívták ki a tűzoltókat július 5-én Cecére. A lánglovagok egy emelőkosaras járművel érkeztek a helyszínre.

A bontás során kiderült, hogy a templomtorony teteje és az alatta lévő falazat erősen korrodált Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

A Deák Ferenc utcában a körülbelül huszonöt méter magas templomtorony tetőszerkezetét és falazatát egy fél évvel ezelőtti vihar bontotta meg. A helyiek kérésére a sárbogárdi hivatásos tűzoltók az utca fölötti elektromos felső vezeték kiszakaszolása után a paksi emelőkosaras járműből közelítették meg a megrongálódott homlokzatot, és a meglazult részeket eltávolították – írta meg közleményében a megyei katasztrófavédelem.


A bontás során kiderült, hogy a templomtorony teteje és az alatta lévő falazat erősen korrodált, mielőbbi felújítása szükséges. A katasztrófavédelem ezért értesítette a nagyközség polgármesterét, a tűzoltók pedig a templom körül a veszélyeztetett területet elkerítették.

A helyiek a tűzoltók segítségét kérték Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

 

Gajdos János atya lapunknak elmondta: ők kérték a tűoltók segítségét.
– A templom felújításának tervezése már folyamatban van és rendelkezésre áll az anyagi forrás is. Várhatóan hamarosan elindulhat a közbeszerzés és így pár hónapon belül fel tudják újítani a templomtornyot. Amennyiben a torony rekonstrukciója után még marad felhasználható összeg, egyéb felújítási munkákat is elvégzünk – tette hozzá Gajdos János atya, aki hangsúlyozta: a templomi élet továbbra is ugyanúgy zajlik, egyedül annyi a változás, hogy egy másik bejáratot kell használniuk a híveknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.