EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Székesfehérvár

Mielőbb fel kell újítani a templomtornyot

A templomtoronyról lehulló vakolat és tégladarabok miatt hívták ki a tűzoltókat július 5-én Cecére. A lánglovagok egy emelőkosaras járművel érkeztek a helyszínre.

A bontás során kiderült, hogy a templomtorony teteje és az alatta lévő falazat erősen korrodált Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

A Deák Ferenc utcában a körülbelül huszonöt méter magas templomtorony tetőszerkezetét és falazatát egy fél évvel ezelőtti vihar bontotta meg. A helyiek kérésére a sárbogárdi hivatásos tűzoltók az utca fölötti elektromos felső vezeték kiszakaszolása után a paksi emelőkosaras járműből közelítették meg a megrongálódott homlokzatot, és a meglazult részeket eltávolították – írta meg közleményében a megyei katasztrófavédelem.


A bontás során kiderült, hogy a templomtorony teteje és az alatta lévő falazat erősen korrodált, mielőbbi felújítása szükséges. A katasztrófavédelem ezért értesítette a nagyközség polgármesterét, a tűzoltók pedig a templom körül a veszélyeztetett területet elkerítették.

A helyiek a tűzoltók segítségét kérték Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

 

Gajdos János atya lapunknak elmondta: ők kérték a tűoltók segítségét.
– A templom felújításának tervezése már folyamatban van és rendelkezésre áll az anyagi forrás is. Várhatóan hamarosan elindulhat a közbeszerzés és így pár hónapon belül fel tudják újítani a templomtornyot. Amennyiben a torony rekonstrukciója után még marad felhasználható összeg, egyéb felújítási munkákat is elvégzünk – tette hozzá Gajdos János atya, aki hangsúlyozta: a templomi élet továbbra is ugyanúgy zajlik, egyedül annyi a változás, hogy egy másik bejáratot kell használniuk a híveknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.