2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Székesfehérvár

Mielőbb fel kell újítani a templomtornyot

A templomtoronyról lehulló vakolat és tégladarabok miatt hívták ki a tűzoltókat július 5-én Cecére. A lánglovagok egy emelőkosaras járművel érkeztek a helyszínre.

A bontás során kiderült, hogy a templomtorony teteje és az alatta lévő falazat erősen korrodált Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

A Deák Ferenc utcában a körülbelül huszonöt méter magas templomtorony tetőszerkezetét és falazatát egy fél évvel ezelőtti vihar bontotta meg. A helyiek kérésére a sárbogárdi hivatásos tűzoltók az utca fölötti elektromos felső vezeték kiszakaszolása után a paksi emelőkosaras járműből közelítették meg a megrongálódott homlokzatot, és a meglazult részeket eltávolították – írta meg közleményében a megyei katasztrófavédelem.


A bontás során kiderült, hogy a templomtorony teteje és az alatta lévő falazat erősen korrodált, mielőbbi felújítása szükséges. A katasztrófavédelem ezért értesítette a nagyközség polgármesterét, a tűzoltók pedig a templom körül a veszélyeztetett területet elkerítették.

A helyiek a tűzoltók segítségét kérték Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

 

Gajdos János atya lapunknak elmondta: ők kérték a tűoltók segítségét.
– A templom felújításának tervezése már folyamatban van és rendelkezésre áll az anyagi forrás is. Várhatóan hamarosan elindulhat a közbeszerzés és így pár hónapon belül fel tudják újítani a templomtornyot. Amennyiben a torony rekonstrukciója után még marad felhasználható összeg, egyéb felújítási munkákat is elvégzünk – tette hozzá Gajdos János atya, aki hangsúlyozta: a templomi élet továbbra is ugyanúgy zajlik, egyedül annyi a változás, hogy egy másik bejáratot kell használniuk a híveknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.