EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Aktuális

Migrációs politikája miatt van bajban Merkel

Kormányválság alakult ki Németországban azok után, hogy hazugságba keveredett Angela Merkel kancellár. Korábban azt állította, hogy megegyezett több európai uniós – köztük visegrádi – országgal, hogy azok hajlandóak bizonyos esetekben bevándorlókat visszafogadni. Az állítás nem volt igaz: Orbán Viktor miniszterelnök politikai kacsaként jellemezte a híresztelést. Szintén cáfoltak a csehek és a lengyelek is.

 

(MTI/EPA/Marc Müller)

Ezután vasárnap Horst Seehofer német belügyminiszter felajánlotta lemondását és szerdáig adott határidőt Merkelnek, hogy megegyezzenek a migrációs kérdésben. Seehofer és a a bajor Kereszténydemokrata Unió (CSU) ugyanis szigorúbb határellenőrzést akar. Lapzártánk után hétfő este újra tárgyalt Merkel és Seehofer.


(MTI/EPA/Christian Bruna)

Ebben a helyzetben kerül sor csütörtökön Angela Merkel és Orbán Viktor találkozójára.

– Nagyon érdekes, hogy míg 2015-ben rossz példaként emlegették a magyar migrációs politikát, addig most Orbán Viktortól várja Angela Merkel, hogy legitimálja őt, hogy rajta keresztül bebizonyíthassa, ő képes a fordulatra – vélekedett Berzi Gergely, a Századvég külügyi igazgatója az Echo-mérleg című műsorban.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.