EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Aktuális

Migrációs politikája miatt van bajban Merkel

Kormányválság alakult ki Németországban azok után, hogy hazugságba keveredett Angela Merkel kancellár. Korábban azt állította, hogy megegyezett több európai uniós – köztük visegrádi – országgal, hogy azok hajlandóak bizonyos esetekben bevándorlókat visszafogadni. Az állítás nem volt igaz: Orbán Viktor miniszterelnök politikai kacsaként jellemezte a híresztelést. Szintén cáfoltak a csehek és a lengyelek is.

 

(MTI/EPA/Marc Müller)

Ezután vasárnap Horst Seehofer német belügyminiszter felajánlotta lemondását és szerdáig adott határidőt Merkelnek, hogy megegyezzenek a migrációs kérdésben. Seehofer és a a bajor Kereszténydemokrata Unió (CSU) ugyanis szigorúbb határellenőrzést akar. Lapzártánk után hétfő este újra tárgyalt Merkel és Seehofer.


(MTI/EPA/Christian Bruna)

Ebben a helyzetben kerül sor csütörtökön Angela Merkel és Orbán Viktor találkozójára.

– Nagyon érdekes, hogy míg 2015-ben rossz példaként emlegették a magyar migrációs politikát, addig most Orbán Viktortól várja Angela Merkel, hogy legitimálja őt, hogy rajta keresztül bebizonyíthassa, ő képes a fordulatra – vélekedett Berzi Gergely, a Századvég külügyi igazgatója az Echo-mérleg című műsorban.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.