EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

Milliókat kaszálhat Deák Bill dalával Lajcsi

Nagyot kaszálhat Lajcsi egy Deák Bill-szerzeménnyel. A trombitaművész kubai ügynökségekkel tárgyal a magyar sláger eladásáról. Évtizedekig háborúskodtak a magyar szerzők a dalért, végül Lajcsi tett igazságot.

Milliókat ígérnek latin-amerikai zeneügynökségek a Hosszú fekete haj című slágerért. Az üzletet, úgy tűnik, Lajcsi ütheti nyélbe, hiszen Deák Bill Gyula neki köszönheti, hogy a híres magyar sláger szerzőjeként jogilag őt ismerték el.


Hosszú évekig tartott, míg véget ért a csatározás a kultikussá vált szerzemény körül. Több híres magyar előadó magáénak vallotta a dalt, de bizonyítani csak Deák Bill Gyulának sikerült, s ebben Lajcsi tanúvallomása segített neki. Ő volt az ugyanis, aki büntetőjogi felelőssége tudatában állította: Deák Bill Gyula a Hosszú fekete haj alkotója.

Lagzi Lajcsi Fotó: Csudai Sándor

– Gyulát évtizedek óta ismerem és tisztelem. Nem volt kérdés számomra, hogy segítsek neki az igazság bizonyításában. Akkor még nem gondoltam, hogy a dal évekkel később az én közreműködésemmel kezdi meg világhódító útját – erősítette meg információinka Galambos Lajos, aki hozzátette: az egyik legnagyobb kubai ügynökség tett ajánlatot a műre, és ez ügyben még egy üzleti tárgyalásra is ki fog utazni a tengerentúlra. Azt, hogy pontosan mennyiért vásárolhatják meg a jogokat, még nem tudni, de mint megtudtuk, komoly summáról van szó.


Lajcsi akkor ismerte meg a zeneiparban tevékenykedő üzletembereket, amikor nemrégiben egy meghívásnak eleget téve Kubába utazott egy fellépésre.

– Több magyar sláger is érdekli az ügynökséget, de a Hosszú fekete haj a legértékesebb eleme a tárgyalásaimnak. Gyulával már egyeztettem ez ügyben, rám bízta az ügylet lebonyolítását – fejtette ki Lajcsi.

A témával kapcsolatban megkerestük Deák Bill Gyulát is, aki nagyon örült, hogy második életét éli majd dala, amelyet elmondása szerint egy ismert énekesnőnek írt.

Deák Bill Gyula zenész

– Szerencsére a Hosszú fekete haj jogaival kapcsolatos kellemetlenségek befejeződtek, így semmi akadálya nincs, hogy külföldön is feldolgozzák – nyilatkozta a művész, aki lázasan készül jubileumi nagykoncertjére, melynek címe Deák Bill 70. Mint mondta, az már bizonyos, hogy a másik házigazda Hobo lesz, és még az sem kizárt, hogy a Hosszú fekete haj is felcsendül, melynek előadásában akár Lajcsi is közreműködhet.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.