EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Extra

Milliókat kaszálhat Deák Bill dalával Lajcsi

Nagyot kaszálhat Lajcsi egy Deák Bill-szerzeménnyel. A trombitaművész kubai ügynökségekkel tárgyal a magyar sláger eladásáról. Évtizedekig háborúskodtak a magyar szerzők a dalért, végül Lajcsi tett igazságot.

Milliókat ígérnek latin-amerikai zeneügynökségek a Hosszú fekete haj című slágerért. Az üzletet, úgy tűnik, Lajcsi ütheti nyélbe, hiszen Deák Bill Gyula neki köszönheti, hogy a híres magyar sláger szerzőjeként jogilag őt ismerték el.


Hosszú évekig tartott, míg véget ért a csatározás a kultikussá vált szerzemény körül. Több híres magyar előadó magáénak vallotta a dalt, de bizonyítani csak Deák Bill Gyulának sikerült, s ebben Lajcsi tanúvallomása segített neki. Ő volt az ugyanis, aki büntetőjogi felelőssége tudatában állította: Deák Bill Gyula a Hosszú fekete haj alkotója.

Lagzi Lajcsi Fotó: Csudai Sándor

– Gyulát évtizedek óta ismerem és tisztelem. Nem volt kérdés számomra, hogy segítsek neki az igazság bizonyításában. Akkor még nem gondoltam, hogy a dal évekkel később az én közreműködésemmel kezdi meg világhódító útját – erősítette meg információinka Galambos Lajos, aki hozzátette: az egyik legnagyobb kubai ügynökség tett ajánlatot a műre, és ez ügyben még egy üzleti tárgyalásra is ki fog utazni a tengerentúlra. Azt, hogy pontosan mennyiért vásárolhatják meg a jogokat, még nem tudni, de mint megtudtuk, komoly summáról van szó.


Lajcsi akkor ismerte meg a zeneiparban tevékenykedő üzletembereket, amikor nemrégiben egy meghívásnak eleget téve Kubába utazott egy fellépésre.

– Több magyar sláger is érdekli az ügynökséget, de a Hosszú fekete haj a legértékesebb eleme a tárgyalásaimnak. Gyulával már egyeztettem ez ügyben, rám bízta az ügylet lebonyolítását – fejtette ki Lajcsi.

A témával kapcsolatban megkerestük Deák Bill Gyulát is, aki nagyon örült, hogy második életét éli majd dala, amelyet elmondása szerint egy ismert énekesnőnek írt.

Deák Bill Gyula zenész

– Szerencsére a Hosszú fekete haj jogaival kapcsolatos kellemetlenségek befejeződtek, így semmi akadálya nincs, hogy külföldön is feldolgozzák – nyilatkozta a művész, aki lázasan készül jubileumi nagykoncertjére, melynek címe Deák Bill 70. Mint mondta, az már bizonyos, hogy a másik házigazda Hobo lesz, és még az sem kizárt, hogy a Hosszú fekete haj is felcsendül, melynek előadásában akár Lajcsi is közreműködhet.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek