EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Extra

Milliókat kaszálhat Deák Bill dalával Lajcsi

Nagyot kaszálhat Lajcsi egy Deák Bill-szerzeménnyel. A trombitaművész kubai ügynökségekkel tárgyal a magyar sláger eladásáról. Évtizedekig háborúskodtak a magyar szerzők a dalért, végül Lajcsi tett igazságot.

Milliókat ígérnek latin-amerikai zeneügynökségek a Hosszú fekete haj című slágerért. Az üzletet, úgy tűnik, Lajcsi ütheti nyélbe, hiszen Deák Bill Gyula neki köszönheti, hogy a híres magyar sláger szerzőjeként jogilag őt ismerték el.


Hosszú évekig tartott, míg véget ért a csatározás a kultikussá vált szerzemény körül. Több híres magyar előadó magáénak vallotta a dalt, de bizonyítani csak Deák Bill Gyulának sikerült, s ebben Lajcsi tanúvallomása segített neki. Ő volt az ugyanis, aki büntetőjogi felelőssége tudatában állította: Deák Bill Gyula a Hosszú fekete haj alkotója.

Lagzi Lajcsi Fotó: Csudai Sándor

– Gyulát évtizedek óta ismerem és tisztelem. Nem volt kérdés számomra, hogy segítsek neki az igazság bizonyításában. Akkor még nem gondoltam, hogy a dal évekkel később az én közreműködésemmel kezdi meg világhódító útját – erősítette meg információinka Galambos Lajos, aki hozzátette: az egyik legnagyobb kubai ügynökség tett ajánlatot a műre, és ez ügyben még egy üzleti tárgyalásra is ki fog utazni a tengerentúlra. Azt, hogy pontosan mennyiért vásárolhatják meg a jogokat, még nem tudni, de mint megtudtuk, komoly summáról van szó.


Lajcsi akkor ismerte meg a zeneiparban tevékenykedő üzletembereket, amikor nemrégiben egy meghívásnak eleget téve Kubába utazott egy fellépésre.

– Több magyar sláger is érdekli az ügynökséget, de a Hosszú fekete haj a legértékesebb eleme a tárgyalásaimnak. Gyulával már egyeztettem ez ügyben, rám bízta az ügylet lebonyolítását – fejtette ki Lajcsi.

A témával kapcsolatban megkerestük Deák Bill Gyulát is, aki nagyon örült, hogy második életét éli majd dala, amelyet elmondása szerint egy ismert énekesnőnek írt.

Deák Bill Gyula zenész

– Szerencsére a Hosszú fekete haj jogaival kapcsolatos kellemetlenségek befejeződtek, így semmi akadálya nincs, hogy külföldön is feldolgozzák – nyilatkozta a művész, aki lázasan készül jubileumi nagykoncertjére, melynek címe Deák Bill 70. Mint mondta, az már bizonyos, hogy a másik házigazda Hobo lesz, és még az sem kizárt, hogy a Hosszú fekete haj is felcsendül, melynek előadásában akár Lajcsi is közreműködhet.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Christine, a bombázó anyuka – Fotók!

  Christine, a bombázó anyuka – Fotók!

  Irigylésre méltó alakja van Christine McGuinnessnek, az angol humorista Paddy McGuinness feleségének. Szinte hihetetlen, de a celeb anyukának már három gyermeke van: négy évvel ezelőtt ikreket szült, tavaly pedig még egy baba érkezett a családba.

 • Elütötte rajongóját Kutcher

  Elütötte rajongóját Kutcher

  Ashton Kutcher fekete Teslájával ütközött a rollerjával közlekedő Leo Marenghivel, aki éppen az egyik sarkon fordult ki.

 • Exe szeretné visszakapni Demi Lovatót

  Exe szeretné visszakapni Demi Lovatót

  Demi Lovatot drogtúladagolása óta egy rehbailitációs központban kezelik, ahol a családján is barátain kívűl exe, Wilmer Valderrama is rendszeresen látogatja.

 • Terence Hill: Köszönöm a szeretetet, magyarok!

  Terence Hill: Köszönöm a szeretetet, magyarok!

  Terence Hill múlt hét csütörtökön járt Budapesten, hogy a Nevem: Thomas című új filmjét reklámozza. A színészlegenda hatalmas szeretet kapott a magyaroktól, a Lokálnak pedig sikerült megajándékoznia egy üveg különleges sörrel.