EUR: 324,32 Ft
CHF: 285,19 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Milliókkal nem tud elszámolni a Jobbik

Újabb fejezetéhez érkezett a Jobbik pénzügyi szappanoperája, a főszereplő ezúttal egy nyolcvannégymillió forintos hitel, amiről eddig maga a párt sem tudott – írja a Magyar Idők.

A Lokál is beszámolt róla, hogy körülbelül nyolcvanmillió forintnyi adománnyal nem tud elszámolni a Jobbik a júniusban közzétett kampánybeszámoló alapján. Most egy hasonló összegű – 84 millió forint – hitellel nem tudnak elszámolni.


A Magyar Közlönyben júniusban megjelent kampánybeszámolóban Sneider Tamás pártelnök ezt a tételt aláírta, annak ellenére, hogy korábban azt állította, a Jobbik már számlavezető bankjától sem kap hitelt. Ennek némileg ellentmond Vona Gábor korábbi bukott pártelnök néhány nyilatkozata, amiben ő maga említett olyan banki hiteleket, amiktől a párt pénzügyi stabilizációját remélték.

Ha valóban kapott hitelt a Jobbik, akkor Sneider hazudott, ha pedig nem pénzintézettől származik a pénz, akkor felmerül a kérdés, hogy honnan. Ez ismét felveti a tiltott pártfinanszírozás lehetőségét, vagy azt, hogy a kampánybeszámoló adatai egyszerűen valótlanok. Egyik verzió sem jelent jót a párt hitelességére nézve, amit már a korábbi, támogatóktól kapott pénz elherdálása is megkérdőjelezett.


A párton belüli feszültségek azonban nem új keletűek, a vesztes választás után lelépő Vona távozása beindította az elkerülhetetlen szakadást. Először Dúró Dórát rúgták ki a frakcióból, miután kiállt a Vonát kritizáló Toroczkai László ásotthalmi polgármester mellett. Akkor Dúró hazugnak nevezte pártját, miközben sajtóértesülések szerint valóban megkezdődött egy, a Toroczkai-szimpatizánsok eltávolítására irányuló belső tisztogatás. Végül Toroczkai új pártot alapított, az elveit eláruló Jobbik hívei pedig sorra csatlakoznak a Mi Hazánk Mozgalomhoz.

Az Origo egy a párt felső köreiben is járatos informátorra hivatkozva belső feszültségekről, Sneiderrel és Gyöngyösi Márton elnökhelyettessel kapcsolatos bizalmatlanságról ír, valamint arról, hogy a pártvezetés nem képes pozitív üzenetet közvetíteni. – Ez a jelenlegi pártelnökség idő előtti leváltáshoz vezethet – magyarázta az informátor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Stratégiai érdek, hogy Magyarország maradjon Kína első számú partnere

  Szijjártó: Stratégiai érdek, hogy Magyarország maradjon Kína első számú partnere

  Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben – jelentette ki kedden New Yorkban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek az ENSZ-közgyűlés aznap megnyílt csúcsszintű ülésszakán elsőként Vang Ji kínai külügyminiszterrel volt kétoldalú találkozója.

 • A kormány vizsgálja meg a bevándorlási különadót

  A kormány vizsgálja meg a bevándorlási különadót

  Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén felkérte a kormányt, hogy vizsgálja meg a bevándorlási különadó megfizetésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, és kezdeményezzen változtatásokat, amennyiben azok lehetőséget biztosítanak az adóelkerülésre.

 • Orbán Viktor: A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

  Orbán Viktor: A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

  A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt.

 • Hétfőn búcsúztatják Kulcsár Győzőt

  Hétfőn búcsúztatják Kulcsár Győzőt

  Jövő hétfőn búcsúztatják a hetvenhét éves korában, hosszan tartó betegség után múlt szerdán elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok párbajtőrözőt, a Nemzet Sportolóját.