EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Minden napra jut magyar fellépő

Negyedik alkalommal rendezik meg az Auer Fesztivált augusztus 1. és 5. között. A múlt héten jelentették be a fellépőket.

Porga Gyula a város kulturális sokszínűségét méltatta (fotó: Domján Attila)

– Veszprém – Auer Lipót hegedűművész, karmester és zenepedagógus szülővárosa – egy különleges és fantasztikus hely. Ebben a városban a közönség elvárja a kulturális programok magas minőségét, és ezt a művészek a rendezvényeken át is adják nekik – fogalmazott a programsorozat sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester.


Kováts Péter idén is színvonalas programot mutat be (fotó: Domján Attila)

Mint minden évben, idén sem csak hazai, hanem külföldi komolyzenei előadóktól is hallhatunk majd koncerteket a veszprémi fesztiválon, annak két helyszínén: a Megyeházán, illetve a Hangvillában. Minden évben más fellépők érkeznek a fesztiválra, így idén sem lesz ismétlés – ígérte Kováts Péter hegedűművész, a fesztivál igazgatója.

Az Auer Trió visszatérő fellépője a fesztiválnak (fotó: Domján Attila, archív)

A 2018-as Auer Fesztivál talán legkülönlegesebb előadója Gidon Kremer hegedűművész lesz, aki Yulianna Avdeeva zongoraművésszel, Giedre Dirvanauskaite gordonkaművésszel és a Mendelssohn Kamarazenekarral együtt lép fel. David Geringas világhírű gordonkaművész és a Kossuth-díjas karmester, Vásáry Tamás is Veszprémbe érkezik, valamint a Fülei Balázs, Kováts Péter és Varga István alkotta Auer Trió is. A fiatal versenygyőztesek, Fejérvári Zoltán zongoraművész és a Kállai Vonósnégyes is jön a fesztiválra. Veszprém büszkesége, a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, továbbá Herczku Ágnes és művész barátai és a világon egyedülálló Grammy-díjas klezmeregyüttes, a New York-i Klezmatics is fellép Veszprémben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.