EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Veszprém

Minden napra jut magyar fellépő

Negyedik alkalommal rendezik meg az Auer Fesztivált augusztus 1. és 5. között. A múlt héten jelentették be a fellépőket.

Porga Gyula a város kulturális sokszínűségét méltatta (fotó: Domján Attila)

– Veszprém – Auer Lipót hegedűművész, karmester és zenepedagógus szülővárosa – egy különleges és fantasztikus hely. Ebben a városban a közönség elvárja a kulturális programok magas minőségét, és ezt a művészek a rendezvényeken át is adják nekik – fogalmazott a programsorozat sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester.


Kováts Péter idén is színvonalas programot mutat be (fotó: Domján Attila)

Mint minden évben, idén sem csak hazai, hanem külföldi komolyzenei előadóktól is hallhatunk majd koncerteket a veszprémi fesztiválon, annak két helyszínén: a Megyeházán, illetve a Hangvillában. Minden évben más fellépők érkeznek a fesztiválra, így idén sem lesz ismétlés – ígérte Kováts Péter hegedűművész, a fesztivál igazgatója.

Az Auer Trió visszatérő fellépője a fesztiválnak (fotó: Domján Attila, archív)

A 2018-as Auer Fesztivál talán legkülönlegesebb előadója Gidon Kremer hegedűművész lesz, aki Yulianna Avdeeva zongoraművésszel, Giedre Dirvanauskaite gordonkaművésszel és a Mendelssohn Kamarazenekarral együtt lép fel. David Geringas világhírű gordonkaművész és a Kossuth-díjas karmester, Vásáry Tamás is Veszprémbe érkezik, valamint a Fülei Balázs, Kováts Péter és Varga István alkotta Auer Trió is. A fiatal versenygyőztesek, Fejérvári Zoltán zongoraművész és a Kállai Vonósnégyes is jön a fesztiválra. Veszprém büszkesége, a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, továbbá Herczku Ágnes és művész barátai és a világon egyedülálló Grammy-díjas klezmeregyüttes, a New York-i Klezmatics is fellép Veszprémben.

Kapcsolódó Cikkek