2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Miskolc

Modern város épül

A Modern Városok Programban mintegy 300 milliárd forintnyi támogatásban részesül a város. Ennek részeként 1,7 milliárd forintból 800 térfigyelő kamera érkezik a városba.

Jelenleg 300 kamera figyeli Miskolc köztereit. A Modern Városok Program részeként mintegy 1,7 milliárd forintból újabb 800 kamerát szerelnek fel. A közbiztonsági intézkedések mellett folytatódhat a Diósgyőri vár fejlesztése, és a miskolctapolcai fürdő második üteme is megvalósulhat.


Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Diósgyőri várban – fotó: Facebook

A kormányzati támogatásnak fontos része az iparterületek fejlesztése. Erre a programelemre Miskolc 6,2 milliárdot nyert. A borsodi megyeszékhely összesen 300 milliárd forintnyi támogatásban részesült a Modern Városok Programban. Ebből a legnagyobb részt az M30-as Miskolc és az országhatár közti szakasza teszi ki, mintegy 240 milliárd forint.

A Modern Városok után hamarosan indul a Modern Falvak Program, amelynek célja a kistelepülések élhetőbbé tétele és az elvándorlás megállítása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.