EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Budapest XV.kerület

Mondvacsinált 200 millió

„Hajdu László kiharcolta az útfelújítást!” címmel szórják az önkormányzat hivatalos értesítését Újpalotán, miszerint „2019-ben elindulhat az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca régóta várt felújítása 200 millió forintos támogatással”. A szórólapon szerepel továbbá az is, hogy „2018. május 11-i ülésén Budapest Főváros Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága úgy döntött, hogy 2019-ben biztosítja az Erdőkerülő és a Zsókavár utca felújítását”. Ám László Tamás szerint nem ez az igazság!

László Tamás követeli, hogy a valós tényeket ugyanolyan méretben és ugyanazokra a helyekre juttassák el, mint a hazugságoktól hemzsegő szórólapokat ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Németh Angéla által hivatkozott határozat szövege pontosan így szól: „A Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság úgy dönt, hogy amennyiben a Fővárosi Önkormányzat 2019. évi költségvetésében a szükséges forrás biztosítható, támogatja a Zsókavár utca és Erdőkerülő utca felújításának és forgalomtechnikai átalakításának kivitelezését, a BKK Zrt. megbízásából elkészítendő tervek alapján.” Vagyis ebben egyáltalán nincs szó 200 millióról, ráadásul a finanszírozást a főváros 2019. évi költségvetésétől teszi függővé! A dokumentumokból kiderül, hogy még kész tervek sincsenek, ezeket 2018 végére készítik el, vagyis a konkrét kivitelezési árak csak azt követően derülhetnek ki. A közölt tények és adatok a főváros nyilvános dokumentumtárából elérhetők.


László Tamás, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje szerint egy a főpolgármester-helyettestől korábban kapott tájékoztatás szerint a XV. kerületben sajnos csak 2019 utánra tervezett útfelújítások között szereplő Erdőkerülő út bruttó 237, a Zsókavár utca bruttó 220 millióba kerül. Ezek 2017-es adatok, azóta minimum 25 százalékos áremelkedés volt az építőiparban, vagyis a tényleges költségek az 500 milliót is meghaladják a két út esetében.
– Mit csinált 2014-től 2018-ig Hajdu, ha csak most kezd kapkodni, a választás előtt? Mit gondol magáról Németh Angéla, hogy egy ilyen hazugságoktól hemzsegő szórólapot jelentet meg? Követeljük, hogy ezeket a valós tényeket ugyanolyan méretben és ugyanazokra a helyekre juttassák el, mint a hazugságoktól hemzsegő szórólapjukat – mondta lapunknak László Tamás.

Kapcsolódó Cikkek