2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

Motoros bandától foglaltak le drogot

Kokaint és marihuánát talált a rendőrség szombat este az ismert motoros banda, a Hells Angels budapesti telephelyén – tudta meg a Lokál. Lapunknak egy szemtanú is megszólalt.

Az egyenruhások jövedéki ellenőrzésre érkeztek a tizedik születésnapját ünneplő klub székházába, amikor felmerült a gyanú, hogy a tömegben néhányan kábítószert birtokolnak.


– Több százan voltunk motorosok, Finnországon át Olaszországig szinte az összes európai államból jöttek a klubtársak ünnepelni. Tízszer annyian voltunk, hiába provokáltuk a rendőröket, végig nyugodtak maradtak. Az utcán parkoló autóikat viszont lelocsoltuk sörrel. Aztán a drogkereső kutyák a székházban a földön szétszórt kokaint és marihuánát találtak. Hogy korábban ki volt a drogok tulajdonosa, nem tudni, de közülünk senkit nem vettek őrizetbe – mondta a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő motoros, aki nem a Hell Angels tagjaként, hanem vendégként vett részt az eseményen.

Kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az üggyel kapcsolatban, ahol azt a választ kaptuk, hogy július 22-én Budapesten, a XXI. kerületi Orion utcában, egy telephelyen a NAV munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak, aminek során kábítószergyanús anyagot találtak, ezért rendőri szemlét kértek. A BRFK rendőrei a telephelyen szemlét tartottak, és összesen 64,39 gramm kábítószergyanús növényi származékot, illetve 216,91 gramm szintén kábítószergyanús fehér port találtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy valóban a motoros bandától foglalták-e le a kábítószert.


A Lokál elment a motoros banda csepeli telephelyére, ami éppen zárva volt. Telefonon értük utol a Hells Angels sajtóreferensét, aki későbbre ígért nekünk részletes tájékoztatást.

Kapcsolódó Cikkek