EUR: 322,18 Ft
CHF: 285,20 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Motoros bandától foglaltak le drogot

Kokaint és marihuánát talált a rendőrség szombat este az ismert motoros banda, a Hells Angels budapesti telephelyén – tudta meg a Lokál. Lapunknak egy szemtanú is megszólalt.

Az egyenruhások jövedéki ellenőrzésre érkeztek a tizedik születésnapját ünneplő klub székházába, amikor felmerült a gyanú, hogy a tömegben néhányan kábítószert birtokolnak.


– Több százan voltunk motorosok, Finnországon át Olaszországig szinte az összes európai államból jöttek a klubtársak ünnepelni. Tízszer annyian voltunk, hiába provokáltuk a rendőröket, végig nyugodtak maradtak. Az utcán parkoló autóikat viszont lelocsoltuk sörrel. Aztán a drogkereső kutyák a székházban a földön szétszórt kokaint és marihuánát találtak. Hogy korábban ki volt a drogok tulajdonosa, nem tudni, de közülünk senkit nem vettek őrizetbe – mondta a Lokálnak egy neve elhallgatását kérő motoros, aki nem a Hell Angels tagjaként, hanem vendégként vett részt az eseményen.

Kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az üggyel kapcsolatban, ahol azt a választ kaptuk, hogy július 22-én Budapesten, a XXI. kerületi Orion utcában, egy telephelyen a NAV munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak, aminek során kábítószergyanús anyagot találtak, ezért rendőri szemlét kértek. A BRFK rendőrei a telephelyen szemlét tartottak, és összesen 64,39 gramm kábítószergyanús növényi származékot, illetve 216,91 gramm szintén kábítószergyanús fehér port találtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy valóban a motoros bandától foglalták-e le a kábítószert.


A Lokál elment a motoros banda csepeli telephelyére, ami éppen zárva volt. Telefonon értük utol a Hells Angels sajtóreferensét, aki későbbre ígért nekünk részletes tájékoztatást.

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.