EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

MÜHA GasztroPLACC egész júliusban

Júliusban péntek esténként a Művészetek Háza előtti teret megtöltik zenével, minőségi borokkal és ínycsiklandó falatokkal. A rendezvényen bemutatkoznak a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai, a borász Sándor Zsolt az Organikus Pincészettől, akihez minden héten egy vendégborász csatlakozik. Péntekenként 18 órától éjfélig lehet élvezni a programokat.

Július 6.: Tókert étterem, Via Piano étterem. 19 órától Vihula Mihajlo és Kis István Bálint: Gitár szerenádja hallható. Július 13.: Végállomás Bistorant, Desszertem Cukrászműhely, Rossita Kisvendéglő. 19 órától Minár Mónika gitárművész játszik. Július 20.: Drót Bisztró, A Leves Gasztroműhely. 19 órától a Bari Lacika Trió hallható. Július 27.: Világbéke, Borsod Burger food truck. 19 órától Jánosi Judit: Jazz és örökzöldek műsora hallható. Kísérő programok: DJ LuiBig, Holdam Gyereksarok, fényfestés.


A zene mellett minőségi ételekkel és italokkal várják az érdeklődőket a Művészetek Háza előtti téren – fotó: Lokál

Világbéke by Anyukám Mondta: Az encsi Anyukám Mondta étterem tulajdonosai Miskolcon 2017 októberében nyitották street food éttermüket pizzával, kézműves sörökkel, borokkal és pezsgőkkel, saját készítésű desszertekkel, fagylaltokkal. A nyitása után a Dining Guide-on az év street food éttermének járó díjat kapták meg.

Tókert étterem: 1999-től működik ez a Hámori-tóra néző vendéglátóhely, amelynek konyhája a helyi alapanyagokra –  pisztráng, csülök, vadételek – szezonálisan támaszkodik. Idővel kedvenc házasságkötési hellyé vált a Tókert, illetve a Lillafüredre látogatók kedvenc étterme lett.


A Leves Gasztroműhely: 2013-ban nyitották meg ezt a világkonyhát, új színt hozva Miskolcra. A street food étkezde napi öt levesre, egy meglepetés-főételre és a számtalan ciabatta- és grill-szendvicsre, salátára, wrapekre építve laza hangulatban kínál gasztroélményt.

Drót Bisztró: Több mint öt éve nyitott a hely a City Hotel vendégei és a miskolci nagyközönség számára. Regionális ételekből alkotnak fogásokat, a bükki erdei gombákat, a garadnai pisztrángot és a helyi termelők alapanyagait használva.

Végállomás Bistorant: Franciás bisztrók hangulatát idézi a hely. „Ragaszkodunk a friss, szezonális alapanyagokhoz, a környékbeli őstermelők termékeihez. Karnyújtásnyira a Bükk, ami halat, vadat, erdei gombákat rejt, nekünk csak kézbe kell vennünk, és kihozni belőle a legjobb ízkombinációkat.” 2016 óta az ország top 100 étterme között jegyezve (Diningguide).

Desszertem Cukrászműhely & Kávézó: „Hisszük, hogy odaadással, minőségi alapanyagokból készülhetnek olyan desszertek, melyekben a különféle aromák és textúrák harmóniája jön létre. A mi sütijeinkben és fagyijainkban nincsenek mesterséges alapanyagok!” 2017-ben a top 10 cukrászda között (Diningguide).

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.