EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Érd

Művészet a tölgyfák alatt

A városszerte kedvelt tölgyes, a Czabai-kert adott otthont az Érden és vonzáskörzetében élő, elsősorban műkedvelő alkotók számára bemutatkozási és fejlődési lehetőséget adó alapítvány, a Poly-Art szekciója, a Képzőművészek Érdi Közössége, a KÉK négynapos alkotótáborának.

Idén tizennégy amatőr, illetve autodidakta alkotó vett részt a szabadtéri tábor munkájában. Az alkotók és alkotások értékelésére Holló Piroska, az OKIT – Országos Képző- és Iparművészeti Társaság – titkára vállalkozott.


Az alkotók és alkotások értékelésére Holló Piroska, az OKIT – Országos Képző- és Iparművészeti Társaság – titkára vállalkozott.

Külön kiemelte a tábor egyediségét, az itt dolgozó közösség legfőbb jellemvonásait, sajátosságait, ahogy megfogalmazta: az összetartó tiszteletet és szeretetet.

A Czabai-kertet meglátogatta a város két köztiszteletben álló, elismert alkotója, Eőry Emil szobrász-festőművész és Karsch Manfred grafikus, festőművész, akiket nagy örömmel és tisztelettel fogadtak. Természetesen a látogatóknak mindenkihez volt néhány biztató megjegyzésük, ahol szükségesnek látták, még tanácsot is adtak a további munkához.


Az alkotótábort meglátogatta a város két köztiszteletben álló, elismert alkotója, Eőry Emil szobrász-festőművész és Karsch Manfred grafikus, festőművész

A tábor záró programját az érdi Irodalomkedvelők Klubja, a hetedik születésnapján ünneplő IRKA adta. Mint Daróci Lajosné klubvezető hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartják a közösségi összetartást, ahogy egymást segítik, olykor tanítják a tagok, miközben rengeteget olvasnak, művelődnek – és nem utolsósorban negyedévente irodalmi folyóiratot adnak ki.

A korábbi évzárókhoz hasonlóan ezúttal sem maradt el a különféle díjak, elismerések átadása.

Vers kategóriában kapott díjat Baka Györgyi, az Írószövetség tagja

Irodalmi díjat kapott vers kategóriában Baka Györgyi és Szabó Imre, prózában Nagy-Rakita Melinda, a diákok közül pedig Pálfi Nándor.

Pálfi Nándor, a diák kategória díjazottja

A Poly-Art Alapítvány kitüntető oklevelét Kiss Sándor, az Alma Latina, Habos László és Orbán Péter vehette át.

Labant Ada, a kitüntető oklevelet kapott Alma Latina tagja
Fotók: Tarnócziné Barabás Irén

A rendezvény irodalmi jellegét erősítette Petrik István, aki a közelmúltban elhunyt Kányádi Sándorhoz írt versét mondta el. Kubassek János, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, aki többször találkozott Kányádival, elgondolkoztató történeteket mesélt arról, hogy tudott a költő még a Ceauesescu-időszakban is emberséges és tisztességes maradni. Szigeti Eszter és Varga Zoltán párosa ezúttal is újabb megzenésített IRKA-verssel lepte meg a hallgatóságot. Somfai István, Nagy-Rakita Melinda, Habos László, Pergel Antal és a többiek elhangzott szavai is értékes gondolatokkal gazdagították a rendezvényt. Okkal volt elégedett az évzáró végeztével Daróci Lakosné IRKA-klubvezető, hangsúlyozva, hogy az elhangzott művek annyira felmelegítették a hallgatóság lelkét, hogy eszükbe se jutott fázni – holott ez volt a nyár addigi leghűvösebb napja.

Kapcsolódó Cikkek