2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Myrtill új ihlete

Micheller Myrtill ellátogatott lakóhelye egyik kiemelt kulturális helyszínére, a Vojnovich-Huszár Villába (Fotók: Keresztesi Balázs)

A jazzénekesnő a Vojnovich Villában is koncertezett

A virágok és a magyar népdalok ihletésében

Micheller Myrtill a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatja be július 15-én Inspired by Hungarian Folksongs című új lemezét, amelyen magyar népdalok által ihletett dalokat hallhatunk tőle. A dzsesszénekesnő a közelmúltban költözött vissza gyermekkori lakóhelyére, Budafok-Téténybe, a képek a Vojnovich–Huszár-villa kertjében készültek róla.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.