2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Myrtill zenei beszélgetésekbe vonja be a közönséget

Micheller Myrtill egészen kicsi korától Budán él, de a Duna mindkét partján különféle formációkkal koncertezik és örvendezteti meg előadásaival a közönséget. A jazzénekesnő most új oldaláról is bemutatkozik, az Inspired by Hungarian Folksongs című új lemezének dalait élőben hallhatjuk előadásában a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 15-én.

Micheller Myrtill a budatétényi Rózsakerti Általános Iskolába járt, családjával Gazdagréten lakott, majd végül visszatért Budafok-Téténybe, mert „hazahúzta” a szíve.


– Hiányzott ez a kisvárosi hangulat, gyermekkorom világa, az a nyugalom, amire itt találtam rá. Örülök, hogy ismét itthon vagyok.

Myrtill a Vojnovich-Huszár Villában is fellépett már Budatétényben (Fotó: Keresztesi Balázs)

Myrtill már kisiskolás korában is nemcsak szép, de szerény, okos és intelligens lány volt. Visszafogott, kedves, másokra odafigyelő, adottságaival nem hivalkodó személyisége óhatatlanul felkeltette a körülötte élők érdeklődését. Ma sincs ez másképpen, ha kiáll a színpadra és elkezd énekelni, valamennyi szem rá szegeződik, előadása magával ragad, és mindenki hagyja magát bekapcsolódni a zene felszabadító és energiával feltöltő világába.


– Hosszú volt az út, míg megtaláltam, ki vagyok, míg eljutottam odáig, hogy merjek önmagam lenni, és tudjam átadni azt, ami belülről motivál. Remélem, ez a magabiztosság ma sem csap át szerénytelenségbe – mondta Myrtill, aki mesterei közül nagy szeretettel és hálával emlékezett meg a közelmúltban elhunyt Dékány Endréről.

– Tőle tanultuk meg az éneklést, a szakmát. Nagyon jó muzsikus, kiváló pedagógus volt, szeretettel és elfogadással tanított, pótolhatatlan személyiség, második apámként él bennem.

Az Inspired by Hungarian folksongs lemez új kaland a jazzénekesnő számára (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az énekesnő koncertjein szinte minden korosztály tagjait megtaláljuk a közönség soraiban. A nagyszülők és a kamasz gyerekes anyák-apák éppen olyan önfeledtem hallgatják vagy éppen ritmusra járó lábbal táncolják Myrtill dalait, mint a huszonévesek.

– A magyar közönség sokszor nagyon visszafogott. Örülök, hogy a mi törzsközönségünk már reagál a színpadon történtekre, veszi a poénjainkat, és meri átadni magát a muzsikának. Ehhez hozzáhozzájárul az is, hogy a zene könnyed, befogadható, és mi is igyekszünk a zenésztársakkal a színpadon megteremteni azt a légkört, amely magával ragadja a hallgatóságot. Ha mi jól érezzük magunkat a színpadon, az átragad a közönségre is. Pintér Tibor gitáros, akivel szinte mindegyik zenei formációban együtt játszom, például soha nem használ kottát, hogy intenzívebben tudja tartani a kapcsolatot a közönséggel, akikkel egyfajta zenei beszélgetést folytatunk, és bevonjuk őket a produkcióba – tudtuk meg Myrtilltől, aki elárulta, számára 50-50 százalékban fontos, hogy akivel együtt zenél, az jó muzsikus és egyben jó ember is legyen.

–  A csapat nagyon fontos számomra. Ha jól működik az együtt muzsikálás, arra a közönség is jól reagál. Az új, magyar népdalok által inspirált lemezemnél azonban most nem azzal törődtem, hogy a közönség hogyan fog hazamenni a koncert után. Ez egy önmagamat szórakoztató összeállítás – számolt be Myrtill, aki az ország legjobb zenészeivel (Balogh Zoltán – zongora, Pintér Tibor – gitár, Fonay Tibor – nagybőgő, Kaszás Péter – dob) játszik együtt az Inspired by Hungarian Folksongs című albumán és annak lemezbemutató koncertjén, július 15-én a Városmajori szabadtéri Színpadon.

– Olyan muzsikustársakat választottam, akik engem inspirálnak, és olyan zenei világba kalandoztam, ahol eddig még nem nagyon jártam. A gyermekkorból ismert dalok felnőttként új értelmet nyernek, az ember már tudja, mit énekel, és személyes tartalommal telik meg az ének. Remélem, ez a számomra óriási élmény hasonlóan nagy hatással lesz a közönségre is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.