EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nyíregyháza

Nagy nevettetők érkeznek

A „megszokott” sztárokkal, azaz rendkívül impozáns fellépői névsorral várja idén is a vígjátékok szerelmeseit a Vidámság és Derű ORszágos Seregszemléje. Az augusztus végi VIDOR Fesztivál nemrégiben közzétett programjából érdemes mielőbb szemezgetni, mert a tapasztalatok szerint a jegyeket nagyon hamar elkapkodják.

A versenyprogram előadásai a mai magyar színház csaknem teljes spektrumából merítenek, gyakorlatilag minden műfaj, irányzat és gondolkodásmód, minden fontosabb kortárs színházi műhely képviselteti magát, legyen szó klasszikus kőszínházi formáról vagy kísérletezőbb jellegű, újító hangvételű csapatról – derül ki a Móricz Zsigmond Színház által a témában kiadott sajtóközleményből.


A színházat kedvelők dörzsölhetik a kezüket, hiszen rengeteg nagy név érkezik Nyíregyházára az utolsó nyári héten. A Móricz Zsigmond Színház egykori tagja, a Nyíregyházán különösen népszerű Gazsó György is színre lép a Radnóti Színház versenyprodukciójában, az Ádám almáiban – többek között Bálint AndrásLászló ZsoltCsomós Mari társaságában. A rendszeresen VIDOR-gó Nézőművészeti Kft. ezúttal a Rejtő Jenő írásaira épülő A piszkosakkal érkezik Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel is. Az Orlai Produkció két előadással (Párterápia – bohózat és Az oroszlán télen) jelentkezik. Mindkettőben közös, hogy kitűnő a szereplőgárda, például Gálffi László és Hernádi Judit. Az Örkény Színház A hattyú produkciójában Csákányi Eszter, Mácsai Pál és Für Anikó alakítja a főbb szerepeket. A tavalyi VIDOR Fesztiválon Arlecchino-díjat nyert Székhelyi Józsefet egy újabb kétszereplős vígjátékban láthatja a közönség (Szép jó estét, Mr. Green!), Molnár Piroska pedig Emberi hang című „one woman show”-jával vesz részt a versenyprogramban. Idén sem hiányzik a VIDOR színpadáról Gálvölgyi János és Kovács Patrícia (Legyen a feleségem!), s újra itt lesz Görög László, valamint Gáspár Tibor (Játék a kastélyban), a szombathelyi Volpone címszerepét Jordán Tamás alakítja.

A rendezők névsora sem akármilyen, csak szemezgetve belőlük: Mohácsi János, Alföldi Róbert, Rudolf Péter. Idén is folytatódik a tendencia, hogy a nagy klasszikusok és külföldi szerzők mellett (Shakespeare, Ben Johnson, Nyikolaj Koljada, Jordi Galceran) egyre nagyobb számban kerülnek színre magyar írók is. Molnár Ferenc például rögtön három klasszikus alkotásával is szerepel (A hattyú, Játék a kastélyban, Üvegcipő), de láthatunk műveket Tasnádi Istvántól (Kartonpapa és Majdnem 20), és lesz egy Rejtő Jenő írásaira alapozott előadás is (A piszkosak).


Július 26-tól bárki számára elérhetőek a VIDOR-biléták személyesen, a szervező- és jegyirodában, valamint július 28-tól már online is. További részletek a www.moriczszinhaz.hu oldalon található.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.