2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Szekszárd

Nagylelkű adomány a kórháznak

A Tolna Megyei Balassa János Kórház nagyszerű felajánlást kapott Retkes Tamás szekszárdi fotóstól. Az alkotó száz természetfotóját ajánlotta föl a megyei kórház betegváróinak, osztályainak, kezelőhelyiségeinek és közösségi tereinek hangulatosabbá tételére.

Az ötlet a rendelőintézeti gyógytornaterem és a fizikoterápia helyiségeiben kezelésre várva fogalmazódott meg benne. Úgy gondolta, alkotásaival mond köszönetet a közelmúltban őt kezelő szakemberek hozzáértéséért, kedvességéért, és nem utolsósorban a természetfotók látványával szeretne örömet szerezni a Tolna Megyei Balassa János Kórház betegeinek – értesültünk az intézmény közleményéből.


A fiatal fotósnak már több kiállítása volt, és rendszeresen publikál. Képei nemcsak a helyi médiumokban jelennek meg, hanem például a National Geographic vagy a Canon Magyarország oldalán is. Különösen a digitális fotózás által kínált látványos, új technikák, a térrel, látvánnyal való kreatív játék érdekli. Retkes Tamás nem a szavak embere, így azzal, hogy képeit a szekszárdi kórház tereinek díszítésére ajánlja fel, egyúttal arra is szeretné felhívni alkotótársai, illetve az emberek figyelmét, hogy a magunk apró lehetőségeivel, ötleteivel jó ügyek mellé állva milyen sokat tehetünk mindannyiunk javáért, öröméért.

A képeket dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója a rendelőintézet fizikoterapeuta és gyógytornász szakdolgozói körében vette át az elmúlt hetekben, akik az alkotó kívánsága szerint elsőként választhatták ki a nekik legjobban tetsző néhány fotót, amelyek a jövőben a tornatermet és a fizikoterápiás helyiségeket teszik kellemesebbé.


A főigazgató köszönetében kiemelte, hogy a fiatal fotós gesztusa a segítőkészség, a kórházért való tenni akarás miatt különösen értékes az intézmény számára. A fotóknak a kórház épületeiben való méltó elhelyezéséről a nyár folyamán gondoskodik a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése.

Retkes Tamás (balra) 100 természetfotóját adományozta az intézménynek. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek