2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Dunaújváros

Nálunk folytatódik a strandröplabda-OB

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a jövő hét végén Dunaújváros ad otthont a Strandröplabda Magyar Bajnokság következő fordulójának. Az esemény nem csak sportélményt kínál, hiszen koncertek és bemutatók is várják az érdeklődőket a Szalki-szigeten.

A Szalki-sziget az elmúlt években jelentős megújuláson ment át: a meder kikotrása mellett a kiszolgálóépületeket is felújították, de a korábban nagy népszerűségnek örvendő sportpályákat ugyancsak renoválták. Úgy tűnik, a beruházások elérték céljukat: amellett, hogy a dunaújvárosiak is szívesen sportolnak a köznyelvben csak szabadstrandként emlegetett Duna-holtág partján, tavaly első alkalommal a Strandröplabda Magyar Bajnokság egyik fordulóját is Dunaújvárosban rendezték meg.


Az idén pedig visszatérnek a versenyzők a Szalki-szigetre, hiszen július 20-a és 22-e között ismét a szabadstrandon pattog majd a labda. Pénteken 10 órakor a megnyitóval veszi kezdetét a program, amely vasárnap este hat órakor az eredményhirdetéssel zárul. A három nap alatt azonban nem csak a sport szerelmesei találják meg a számításukat: food truck show, élő DJ-szettek, koncertek és cheerleader show szórakoztatja a kilátogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.