EUR: 324,02 Ft
CHF: 285,34 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Pécs

Négy éve fekszik éber kómában egy anyuka

Kati egy éles fejfájást követően került kórházba. A masszőrként dolgozó kétgyermekes asszony 34 éves volt akkor, és azonnal meg kellett műteni. A család azt hitte, ennél rosszabb nem történhet velük. A tragédia viszont csak ez után következett: Kati fertőzést kapott, leállt a légzése, majd éber kómába került. Ennek már négy éve.

Kati, amíg egészséges volt, sokat dolgozott. Egyedül nevelte a lányát és a fiát, akikért mindenre képes volt. Egy kegyetlen fejfájást követően kórházba került, ahol meg kellett műteni. Agydaganatot diagnosztizáltak nála. A műtét után Kati magához tért, mindenre szépen reagált. Aztán egy héttel később éber kómába esett.

Kati kétgyermekes anya, agyműtéte előtt masszőrként dolgozott

– A műtétet követően Kati mindenre szépen jelzett, de pár nappal később a keringése összeomlott, a légzése is leállt. Újraélesztették, de éber kómába került – mondta Kati édesanyja, Éva.
Éva mindennap tornáztatja lányát, zenét hallgat vele. De négy  éve nem történt javulás Katinál.

Katit 4 éve édesanyja, Éva ápolja


Kati teste a sok fekvéstől görcsbe merevedett. Magzati pózt vett fel, ami miatt a szállítása és így a kezelései is nehézkessé váltak.
– Kaptunk egy újabb lehetőséget a gyógyulásra, mert tudomásunkra jutott egy olyan eljárás, amelynek során kisebb izombemetszésekkel lazítanának Kati görcsössé vált izomzatán, így talán képes lenne ülni, de a pelenkázása is könnyebbé válna – mondta Éva.
Ehhez viszont Barcsról Pestre kellene eljutnia Katinak, hogy ott egy világhírű orvos, dr. Igor Nazarov megvizsgálhassa. Az utazás költsége 228 ezer forintba kerül, amihez most Éva gyűjtésbe kezdett.
Kati édesanyja bizakodó: szerinte ezzel az eljárással és egy koponyaimplantátummal lánya újra lábra állhatna.
Varga Katalinnak az alábbi elérhetőségeken lehet segíteni:
Kómás betegek a családban Facebook-oldal https://www.facebook.com/komasbetegek.
Utalással: IBAN: HU 5011773432-00972259.
Édesanyja e-mail-címén: [email protected]

Kapcsolódó Cikkek