2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Pécs

Négy éve fekszik éber kómában egy anyuka

Kati egy éles fejfájást követően került kórházba. A masszőrként dolgozó kétgyermekes asszony 34 éves volt akkor, és azonnal meg kellett műteni. A család azt hitte, ennél rosszabb nem történhet velük. A tragédia viszont csak ez után következett: Kati fertőzést kapott, leállt a légzése, majd éber kómába került. Ennek már négy éve.

Kati, amíg egészséges volt, sokat dolgozott. Egyedül nevelte a lányát és a fiát, akikért mindenre képes volt. Egy kegyetlen fejfájást követően kórházba került, ahol meg kellett műteni. Agydaganatot diagnosztizáltak nála. A műtét után Kati magához tért, mindenre szépen reagált. Aztán egy héttel később éber kómába esett.

Kati kétgyermekes anya, agyműtéte előtt masszőrként dolgozott

– A műtétet követően Kati mindenre szépen jelzett, de pár nappal később a keringése összeomlott, a légzése is leállt. Újraélesztették, de éber kómába került – mondta Kati édesanyja, Éva.
Éva mindennap tornáztatja lányát, zenét hallgat vele. De négy  éve nem történt javulás Katinál.

Katit 4 éve édesanyja, Éva ápolja


Kati teste a sok fekvéstől görcsbe merevedett. Magzati pózt vett fel, ami miatt a szállítása és így a kezelései is nehézkessé váltak.
– Kaptunk egy újabb lehetőséget a gyógyulásra, mert tudomásunkra jutott egy olyan eljárás, amelynek során kisebb izombemetszésekkel lazítanának Kati görcsössé vált izomzatán, így talán képes lenne ülni, de a pelenkázása is könnyebbé válna – mondta Éva.
Ehhez viszont Barcsról Pestre kellene eljutnia Katinak, hogy ott egy világhírű orvos, dr. Igor Nazarov megvizsgálhassa. Az utazás költsége 228 ezer forintba kerül, amihez most Éva gyűjtésbe kezdett.
Kati édesanyja bizakodó: szerinte ezzel az eljárással és egy koponyaimplantátummal lánya újra lábra állhatna.
Varga Katalinnak az alábbi elérhetőségeken lehet segíteni:
Kómás betegek a családban Facebook-oldal https://www.facebook.com/komasbetegek.
Utalással: IBAN: HU 5011773432-00972259.
Édesanyja e-mail-címén: [email protected]

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.