EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Nyíregyháza

Nem fog pangani a Pangea!

Az állatpark állandó „hírforrása” Nyíregyházának. Ám most nem (csak) azzal kerül a címlapok élére, hogy milyen cuki, világszerte ritkának számító állat jött a világra a Sóstói erdőben. A Nyíregyházi Állatparknak ugyanis szállodája lesz hamarosan, mely a keresztségben a Pangea nevet kapta, valamint még az ökocentrumot is odabiggyeszthetjük utána. És már egy dinó vigyáz rá!

A Modern Városok Program Nyíregyháza több pontján is munkát ad a kivitelezőknek, de most maradjunk Sóstógyógyfürdőn. Kormányzati támogatással, 1,6 milliárd forintból valósul meg a Pangea Ökocentrum és Szálloda, mely a maga nemében egészen egyedi és különleges lesz. S nem csupán azért, mert Európa egyik legjobb (ez egy hiteles választás eredménye) állatkertjének szélén áll (mellesleg a Sóstói tó mellett, szóval panasz nem lehet a panorámára), hanem azért is, mert a belsőnél is nagyon figyeltek a speciális hangulatra. A 2600 négyzetméter alapterületű szálló minden szobája más-más állatot idéz. A név mellett ezt a berendezés, az enteriőr is erősíti – mondta Gajdos László ügyvezető. Így aztán szobaszámra sem lesz szükség, elég, ha csak a lábuk elé néznek majd az új lakók. Csak arra kell figyelniük, ha a sünisben laknak, ne az oroszlánosba menjenek – a sziluettjük az ajtó elé lesz vetítve.


Talán magyarázni sem kell, hogy ez a szoba melyik állathoz tartozik…
(Fotó: Lokál)

Nyolcvan főre méretezték a hotelt, a konferenciatermet ennél hússzal nagyobbra, de tantermek és rekreációs helyiségek is vannak az ökocentrumban. S hogy mitől lett Pangea? Így hívták a hajdani szuperkontinenst, melyből minden ma ismert kivált. A Pangeán például dinók is éltek, ezért egy Tyrannosaurus rex is helyet kapott a szálloda előtt, igaz, nem ketrecbe zárva… A társai pedig a játszótéren fogadják majd a kicsiket – mert az is van! A négycsillagos Pangea mellett pedig továbbra is üzemel – telt házzal –  a Hotel Dzsungel. Aki tehát az állatparkba készül Nyíregyházára, csak a csillagok számáról kell döntenie, ha nem akarja egy nap alatt végigrohanni az elképesztő kínálatot. Amire biztosan öt csillagot ad majd távozáskor… Nyitás: várhatóan augusztus első felében.

Dinók mindenfelé…

 

Kapcsolódó Cikkek