EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Németországban jártak a Kék Tigrisek

Újra belevágtak a munkába férfi kézilabdázóink. A Grundfos Tatabánya játékosainak nem jutott sok idejük a pihenésre, ezzel együtt mindenki tökéletes állapotban kezdte meg a nyári felkészülést.

Két szezon között nagyon kevés pihenésre nyílik lehetőség – hangsúlyozta a tréner. – Ezért különösen fontos, hogy a nyári szünet vége felé a játékosok már otthon is tréningezzenek.


Matics mester azt is kiemelte, hogy a legnagyobb erősítést az jelentette, hogy az együttes magja nem változott. Az edző elképzeléseit jól ismerik a kerettagok, legfeljebb ezt a tudást kell felfrissíteni.

A következő hetekben a szükséges erőnlét megalapozása zajlik majd, Szabó András erőnléti edző már az első napokban sem kímélte a srácokat. A csapat kerete két új játékossal bővült, közülük azonban a Veszprémből kölcsönkapott Győri Mátyás sajnos hamar megsérült – egyelőre a diagnózis még nem ismert, így nem tudni, mennyi kihagyás vár a 21 éves sportolóra. Öt év után ismét Tatabányán véd Bartucz László. A 12-szeres válogatott kézilabdakapus ceglédi és csurgói kitérő után erősíti újra a Grundfos Tatabánya együttesét.


A következő hetekben a szükséges erőnlét megalapozása zajlik

Sokat változtam az elmúlt években, egy teljesen más Bartucz László tért most vissza ide – fogalmazott a hálóőr. – Amikor eligazoltam Ceglédre, még gyerek voltam, ma már házas vagyok, felnőttem. Örömmel jöttem vissza Tatabányára.

Az együttes új kapusa bizakodó: tudja, magasak az elvárások, de úgy érzi, képesek lehetnek megfelelni ezeknek az előttünk álló idényben is. A felkészülés első komolyabb állomását a múlt héten egy németországi torna jelentette. A nyolccsapatos tornán két mérkőzést játszottak a Kék Tigrisek, majd egy hétméterespárbaj döntött a végső helyezésükről. Az első mérkőzésen csupán három góllal, 27-24 arányban kaptak ki a kupagyőztes TBV Lemgo együttesétől. A második napon viszont 19-17-re diadalmaskodni tudtak a szintén első osztályú SG BBM Bietigheim felett. Ez az eredmény azért is mondható igazán nagy sikernek, mert a második összecsapásra már csak 11-en maradtak a fiúk: Győri és Juhász el sem tudtak utazni a csapattal, emellett Vrankovic és Szöllősi játékát is mellőznie kellett a Matics–Sibalin edzőpárosnak. Küzdeni akarásból ismét dicséretesre vizsgáztak a kék-fehérek. Ennek a győzelemnek köszönhetően az ötödik helyért hetespárbajozhattak a fiúk a TVB 1898 Stuttgart ellen. A tornát végül a hatodik helyen zárták a mieink, rengeteg tapasztalattal és egy „legjobb játékos” díjjal a zsebükben, melyet Milos Vujovicnak ítélt a szakmai zsűri.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.