EUR: 323,60 Ft
CHF: 286,05 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Tatabánya

Németországban jártak a Kék Tigrisek

Újra belevágtak a munkába férfi kézilabdázóink. A Grundfos Tatabánya játékosainak nem jutott sok idejük a pihenésre, ezzel együtt mindenki tökéletes állapotban kezdte meg a nyári felkészülést.

Két szezon között nagyon kevés pihenésre nyílik lehetőség – hangsúlyozta a tréner. – Ezért különösen fontos, hogy a nyári szünet vége felé a játékosok már otthon is tréningezzenek.


Matics mester azt is kiemelte, hogy a legnagyobb erősítést az jelentette, hogy az együttes magja nem változott. Az edző elképzeléseit jól ismerik a kerettagok, legfeljebb ezt a tudást kell felfrissíteni.

A következő hetekben a szükséges erőnlét megalapozása zajlik majd, Szabó András erőnléti edző már az első napokban sem kímélte a srácokat. A csapat kerete két új játékossal bővült, közülük azonban a Veszprémből kölcsönkapott Győri Mátyás sajnos hamar megsérült – egyelőre a diagnózis még nem ismert, így nem tudni, mennyi kihagyás vár a 21 éves sportolóra. Öt év után ismét Tatabányán véd Bartucz László. A 12-szeres válogatott kézilabdakapus ceglédi és csurgói kitérő után erősíti újra a Grundfos Tatabánya együttesét.


A következő hetekben a szükséges erőnlét megalapozása zajlik

Sokat változtam az elmúlt években, egy teljesen más Bartucz László tért most vissza ide – fogalmazott a hálóőr. – Amikor eligazoltam Ceglédre, még gyerek voltam, ma már házas vagyok, felnőttem. Örömmel jöttem vissza Tatabányára.

Az együttes új kapusa bizakodó: tudja, magasak az elvárások, de úgy érzi, képesek lehetnek megfelelni ezeknek az előttünk álló idényben is. A felkészülés első komolyabb állomását a múlt héten egy németországi torna jelentette. A nyolccsapatos tornán két mérkőzést játszottak a Kék Tigrisek, majd egy hétméterespárbaj döntött a végső helyezésükről. Az első mérkőzésen csupán három góllal, 27-24 arányban kaptak ki a kupagyőztes TBV Lemgo együttesétől. A második napon viszont 19-17-re diadalmaskodni tudtak a szintén első osztályú SG BBM Bietigheim felett. Ez az eredmény azért is mondható igazán nagy sikernek, mert a második összecsapásra már csak 11-en maradtak a fiúk: Győri és Juhász el sem tudtak utazni a csapattal, emellett Vrankovic és Szöllősi játékát is mellőznie kellett a Matics–Sibalin edzőpárosnak. Küzdeni akarásból ismét dicséretesre vizsgáztak a kék-fehérek. Ennek a győzelemnek köszönhetően az ötödik helyért hetespárbajozhattak a fiúk a TVB 1898 Stuttgart ellen. A tornát végül a hatodik helyen zárták a mieink, rengeteg tapasztalattal és egy „legjobb játékos” díjjal a zsebükben, melyet Milos Vujovicnak ítélt a szakmai zsűri.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.