EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

Azonos módon látják a XXI. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját – jelentette ki  Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben Benjámín Netanjáhúval közös sajtónyilatkozatában.

A magyar kormányfő szerint Európa ma szenved a migrációtól és a terrorizmustól, és fel kell lépni e jelenségekkel szemben. Emellett pedig megjelentek Európában a modern kori antiszemitizmus erőteljes formái, ma olyan időket élünk, amikor Nyugat-Európában nő, Közép-Európában pedig csökken az antiszemitizmus.


– Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, és a zsidó származású polgárok a kormány védelme alatt állnak. Büszkék vagyunk, hogy a zsidóságát nyíltan vállaló emberek biztonságban érezhetik magukat Magyarországon – közölte Orbán.

Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy a magyar zsidók félelem nélkül élnek. Szerinte a magyar miniszterelnök látogatása nagyon fontos lépés a kétoldalú kapcsolatokban, és Orbán Viktor a visegrádi országokat is képviseli. Közölte: a radikális iszlám veszélyt jelent a világra, az iszlám világban pedig Irán a legnagyobb ellenség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.