2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

Azonos módon látják a XXI. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját – jelentette ki  Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben Benjámín Netanjáhúval közös sajtónyilatkozatában.

A magyar kormányfő szerint Európa ma szenved a migrációtól és a terrorizmustól, és fel kell lépni e jelenségekkel szemben. Emellett pedig megjelentek Európában a modern kori antiszemitizmus erőteljes formái, ma olyan időket élünk, amikor Nyugat-Európában nő, Közép-Európában pedig csökken az antiszemitizmus.


– Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, és a zsidó származású polgárok a kormány védelme alatt állnak. Büszkék vagyunk, hogy a zsidóságát nyíltan vállaló emberek biztonságban érezhetik magukat Magyarországon – közölte Orbán.

Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy a magyar zsidók félelem nélkül élnek. Szerinte a magyar miniszterelnök látogatása nagyon fontos lépés a kétoldalú kapcsolatokban, és Orbán Viktor a visegrádi országokat is képviseli. Közölte: a radikális iszlám veszélyt jelent a világra, az iszlám világban pedig Irán a legnagyobb ellenség.

Kapcsolódó Cikkek