EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Szombathely

Nevet kapott az emlékműdomb

Az egyházmegye és a város emléket kívánt állítani annak, hogy május 1-jén több mint tizenötezer hívő jelenlétében boldoggá avatták Brenner János vértanú papot Szombathelyen.  Az ünnepi eseménynek a köznyelvben emlékműdombnak vagy szánkódombnak hívott terület adott helyet, amelynek eddig nem volt hivatalos elnevezése. A közgyűlés legutóbbi ülésén adott neki: a jövőben Boldog Brenner János-ligetnek hívják.

A történelmi esemény emlékére Boldog Brenner János ligetté nevezték el a helyet Fotó: CSG

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.