EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Neymar elismerte, hogy néha rosszul reagált

Neymar, a brazil válogatott csatára elismerte, hogy bizonyos helyzetekben rosszul reagált az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, és megígérte, hogy megváltozik.

A Paris Saint-Germain játékosa a történtekről egy fizetett televíziós hirdetésben beszélt, ami számos brazil csatornán látható volt vasárnap.


“Azt gondolhatjátok, hogy eltúlzom a dolgokat, és néha valóban túlzásba esek. De az igazság az, hogy szenvedek a pályán” – magyarázta Neymar.

A csatár többek között arra utalt, hogy a Brazília-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő (2-0) 71. percében Miguel Layún rálépett a lábára, ekkor ő komoly fájdalmakat szimulálva hosszasan fetrengett.


“Azt gondolhatjátok, hogy túl sokszor esek el, de az igazság az, hogy nem elesek, hanem szétestem” – utóbbi megjegyzése arra vonatkozott, hogy rendkívül csalódott volt, amikor 2-1-re kikaptak Belgiumtól a negyeddöntőben, és kiestek.

“Ez jobban fáj, mint bármelyik lépés a műtött bokámmal” – tette hozzá Neymar, aki első alkalommal szólalt meg a nyilvánosság előtt és reagált a kritikákra a világbajnokság óta.

Azt mondta, tudja, hogy játékstílusával időnként elkápráztatja, időnként viszont irritálja az egész világot, és igyekszik ezen változtatni.

A csatár csupán két gólt szerzett az oroszországi tornán, de a közvélemény csak a kiesésük után kezdte őt kritizálni, és akkor sem elsősorban a játékát, hanem a viselkedését – a szimulálását, a sok reklamálását – kifogásolták. A belgákkal szembeni vereség után egy bejegyzéssel reagált a közösségi oldalán, de hazájában további kritikák érték, amiért mostanáig nem szólalt meg bővebben.

“Ha úgy távozom, hogy nem adok interjúkat, az nem azért van, mert csak a győzelem babérjaira vágyom. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem azért van, mert elkényeztetett gyerek vagyok. Mindez azért van, mert még mindig nem tanultam meg igazándiból a csalódást kezelni” – magyarázta.

A televíziós hirdetés úgy ér véget, hogy Neymar közli, sok időbe telt, mire elfogadta a kritikákat, de új emberré akar válni.

“Megkövezhettek. Vagy eldobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpra állni. Amikor állok, egész Brazília velem van” – mondta.

Kapcsolódó Cikkek