EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Neymar fetrengésben már vb-győztes

Brazilos lazasággal készülnek Neymarék a belgák elleni mai negyeddöntőre. Tréningjükön ott volt a selecao legnagyobb csillagának a fia, Davi Lucca, de Marcelo és a kapus, Alisson gyermekei is apjukkal voltak.

Természetesen Neymarról volt szó a legtöbbször a héten, akiről alaposan leszedte a keresztvizet a sajtó. A svájci RTS című lap kiszámolta, hogy a csatár kis híján 14 percet fetrengett a vb-meccseken. A Mexikó elleni mérkőzésen például díjat érdemelt volna látványos alakítása, 5 perc 30 másodpercet rángatózott a füvön. A szerbek ellen csak 1 perc 56 másodpercre futotta. Igaz, Neymar ellen eddig 23 szabálytalanságot követtek el a négy meccs során.


Komoly összecsapást ígér az a tény, hogy Kazanyban a vb-mezőny két leghosszabb veretlenségi sorozatával büszkélkedő együttese találkozik, a belgák 22, a brazilok 16 meccs óta nem kaptak ki. Utóbbiak oroszországi mérlegét azonban egy Svájc elleni döntetlen rontja kissé, míg Lukakuék mind a négy vb-meccsüket megnyerték. Japán ellen 0-2-ről fordítottak. Brazília számára a negyeddöntő mindig kulcsfontosságú: a legutóbbi három vb-n kétszer ez jelentette a végállomást, ám amikor elődöntősek voltak, két negyedik hely mellett öt világbajnoki cím, két ezüst- és két bronzérem volt a jutalmuk. Belgium a 2014-es vb-n és a két évvel későbbi Eb-n is a negyeddöntőben búcsúzott. Elődöntőbe csak egyszer, 1986-ban jutott.

Szakértők szerint mindkét válogatott remek támadójátékában bízhat, Belgium 12, Brazília 7 gólt szerzett eddig. A dél-amerikaiak sokszor kritizált védelmét azonban ezúttal csak dicsérni lehet, Allison csupán egy gólt kapott és legutóbbi 25 mérkőzésén is csak hatot. Legfeljebb Casemiro eltiltása okozhat gondot.


. EPA/RONALD WITTEK EDITORIAL USE ONLY

EPA/KHALED ELFIQI

 

Kapcsolódó Cikkek