2019. szeptember 18., szerda
Diána

Sport

Neymar: Szenvedek a pályán

Egy fizetett televíziós hirdetésben reagált Neymar, a brazil labdarúgó-válogatott futballistája azokra a támadásokra, amelyek a világbajnokság alatt érték. A klasszis elismerte, hogy bizonyos helyzetekben rosszul reagált, és ígéri, hogy változtat ezen.

Látványos videóban szólalt meg Neymar az őt ért kritikákkal kapcsolatban, amely felvételt számos brazil csatornán lejátszottak vasárnap. A Paris Saint-Germain játékosa elismerte, hogy egy-két szituációban rosszul reagált az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, de megígérte, hogy megváltozik.


– Azt gondolhatjátok, hogy eltúlzom a dolgokat, és néha valóban túlzásba esek. De az igazság az, hogy szenvedek a pályán. Azt gondolhatjátok, hogy túl sokszor esek el, de az igazság az, hogy nem elesek, hanem szétestem. Ez jobban fáj, mint egy lépés a műtött bokámmal – fogalmazott a 26 éves támadó, utalva arra, hogy a Brazília–Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő 71. percében Miguel Layún rálépett a lábára, és akkor ő komoly fájdalmakat „szimulálva” hosszasan fetrengett.

Neymar elmondta, tisztában van vele, hogy játékstílusával időnként elkápráztatja, máskor viszont irritálja az egész világot, és igyekszik ezen változtatni. A belgákkal szembeni vereség után egy bejegyzéssel reagált a közösségi oldalán, de hazájában további kritikák érték, amiért mostanáig nem szólalt meg bővebben.


– Ha úgy távozom, hogy nem adok interjúkat, az nem azért van, mert csak a győzelmi babérokra vágyom. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem azért van, mert elkényeztetett gyerek vagyok. Mindez azért van, mert még mindig nem tanultam meg igazán a csalódás kezelését. Megkövezhettek. Vagy eldobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpra állni. Amikor állok, egész Brazília velem van – zárta a reklámot Neymar, aki az oroszországi tornán mindössze két gólt szerzett.

Brazília a vb-n a negyeddöntőben búcsúzott, miután 2-1-es vereséget szenvedett Belgiumtól.

Kapcsolódó Cikkek