2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Székesfehérvár

NFC kártyával az első óra ingyenes

Július elseje óta ki lehet váltani az NFC kártyát a Városgondnokságon, a Szent Vendel utca 17/a szám alatt. A kártya használatával a sárga, azaz a II. övezetben 60 percig díjmentesen lehet parkolni.

NFC kártyával készpénz nélkül parkolhatunk Fotó: Papp Klaudia

Május közepén szavazta meg a város képviselő-testülete, hogy egy napon belül egy órán át ingyenesen lehessen parkolni a város II., azaz sárga övezetében azoknak, akik kiváltják az NFC kártyát a Városgondnokságon. Az új parkolási kedvezmény július 1-jétől vehető igénybe.
Az NFC kártyát – akár egy családon vagy cégen belül – többen is használhatják, és ami még fontosabb: az egy óra akár több részletre is elosztható.
A rendszerre Budapesten már vannak példák, de a fővároson kívül elsőként Székesfehérvár alkalmazza ezt a megoldást. A következő fél évben összegyűjtik a tapasztalatokat, decemberben pedig kiértékelik ezeket, hogy a közgyűlés eldönthesse, szükség van-e bármiféle változtatásra.
Ahogy arról Bozai István városgondnok már korábban tájékoztatta a lakókat: a belvárosban és a szélső zónában is nagy a zsúfoltság, ezért választották a II. övezetet.
Az NFC kártya egy nagyon modern technológia, készpénz nélkül lehet vele parkolni, ráadásul amennyiben túllépjük azt az időkeretet, amit a parkolásra szántunk, nem kell számolnunk büntetéssel, hiszen nem kell meghatároznunk előre a parkolási idő hosszát.
A kártya használatával kapcsolatban elmondták: a parkolás kezdetekor az NFC kártyával az automatánál a rendszám beírásával elindíthatunk egy virtuális mérőórát, majd amikor befejeződött a parkolás a parkolóóránál leállítható vagy véget ér a díjfizetési időszak.


Kapcsolódó Cikkek