EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Szeged

Nincsenek nyilvános vécék

Tombol a nyári turistaszezon, tele a város programokkal és emberekkel, egyetlen apró szépséghiba van csak: szinte sehol nem lehet nyilvános vécét találni. Legalábbis olyat, ami nyitva is lenne.

A szegedi önkormányzat szerint minden a legnagyobb rendben van a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban, a turista és a városlakó azonban nem ezt mondja. Míg a városvezetés szerint számos lehetőség adott, a Károlyi utcán, a Mars téri piacon, a buszpályaudvaron, a Szent István téren, az Indóház téren, valamint az Aradi vértanúk terén, ha valakire rátör a szükség Szegeden; az egyszeri belvárosi sétálgatónak szinte be kell könyörögnie magát valamelyik vendéglátóhelyre, ha hirtelen akad kis- vagy nagydolga.


A toi-toi vécé is megoldás lehet

Van, és mégsincs

Egy hajléktalan férfi műve

A Szegedma tapasztalata az, hogy az egyetlen folyamatosan nyitva tartó vécé a Károlyi utcán van, illetve az Aradi téren található három toi-toi, amiből az egyiket a személyzet használhatja. A többi vagy zárva van, vagy éppen nincs ott senki, aki be tudná engedni az embert.

Az Aradi tér másik oldalán található nyilvános illemhely vécésnénije épp szabadságon van, tehát azt is zárva találtuk. A Szabadtéri vécéje pedig csak akkor van nyitva, ha előadás van. A Roosevelt téren teljesen használható az épület erre a célra, de jelenleg nincs cég, amely üzemeltetné.


Az önkormányzat szerint a Mars téri piacon is van vécé, ami hajnali 5 és 18 óra között használható. A buszpályaudvar épületében is üzemel nyilvános illemhely, a buszállomás nyitvatartási idejében, és persze az Indóház téri MÁV-épületben is.

Az Aradi vértanúk terén lévő illemhelyet is magában foglaló épület tulajdonosa az épületben büfét üzemeltet. A büfé nyitvatartási idejében használható az illemhely – közölte az önkormányzat.

A Kárász utcán ürített egy hajléktalan

Egy fedél nélküli ember telecsinálta Szeged sétálóutcáját. Az egyértelmű magasságkülönbségnek és talán az enyhe, ám nem leküzdhetetlen szemérmességnek köszönhetően nem a virágládába, csak az oldalára sikerült piszkítania. Olvasónk mindezt látta és megörökítette a végeredményt – látszik, hogy teljes munkát végzett az általa csak „középkorú részeg hajléktalan férfinak” titulált ember.

Hogy nincs minden teljesen rendben a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban Szegeden, azt mutatja az is, hogy az önkormányzat hat, ma még nem létező vécé kialakítását tervezi – valamikor a jövőben.

Ezek a Kiskundorozsmai piacon, az újszegedi Ligetben, az Aradi vértanúk terén, a Deák Ferenc u. 21.-ben, valamint a Belvárosi híd alatti vendéglátóhelyen lennének – az ígéretek szerint.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.