EUR: 324,02 Ft
CHF: 285,34 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Sopron

Nívódíjas lett Papp Attila

Zenei fronton is előrelépett a színész

Mint ismert, nívódíjat vehetett át Papp Attila az elmúlt évadban nyújtott remek szerepléseiért. A Soproni Petőfi Színház tagja szerint sokat kapott szakmailag, a zenei feladatokért pedig külön hálás.


A fiatal tehetség a legkülönbözőbb feladatokkal találta szembe magát
Fotó: Torma Sándor

­– Milyen érzés díjjal zárni egy évadot?
– Minden évadzáró társulati ülésen megfeledkezem arról, hogy újabb díjakat adnak át. Most is így történt, és a meglepetés sem maradt el. Természetesen nagyon örülök neki, és jólesik az embernek néha egy kis megerősítés, egy gesztus, hogy jó célért küzd, jó irányba halad.

Nívódíjat érdemelt ki Papp Attila az elmúlt évadban nyújtott kiváló alakításaiért
Fotó: Torma Sándor

– Milyen évad van a háta mögött, mit emelne ki?
– „Zenés évadot” zártunk júniusban. A legkülönbözőbb feladatokkal találtam szemben magam, és azt gondolom, hogy rendkívül sokat adott szakmailag. Nagyon változatos, izgalmas évad volt ez, az énekes, zenei feladatokért pedig külön hálás vagyok. Számomra az „Ármány & szerelem” jelentette a legnagyobb élményt, sikert és küzdelmet.
– A színház mellett több projektben is részt vesz. Azok hogy állnak?
– Szerencsés vagyok, hogy az igen gazdag soproni zenei élet is tud számomra helyet szorítani. A Papp-Sárdy NBB, a Passion Project és a Local Vintage Company tagjaként énekes-zenészként is jelen vagyok. A Passionnel a Volt Fesztiválon koncerteztünk, míg a swing és vintage zeneiségéből merítő Local Vintage Company számos meghívást kapott és kap folyamatosan. A Sopron Zenélen is énekeltem, ami fantasztikus élmény marad számomra.


Papp Attila a kitüntetéssel
Fotó: Torma Sándor

– Sikerül pihenni nyáron?
– A nyár első felét igyekszem a feltöltődésre fordítani. Család, barátok, egy kis nyugi. Aztán júliustól a barlangszínházé a főszerep, hiszen ismét lesz Sing Sing Sing musicalshow, valamint az Egy éj Velencében című operett-előadást is láthatja a közönség német nyelven.
– Mit vár az új évadtól?
– A „komédia évada” köszönt be hozzánk szeptembertől. Tekintve, hogy a színjátszás mesterségében a komédia is nagyon sajátos játékstílust igényel, remélem, hogy ebből is sokat fogunk szakmailag „profitálni” – mi, alkotók csakúgy, mint a várhatóan elégedett nézők. Azt gondolnánk, hogy nevettetni mindig könnyebb, és hogy egy jól megírt komédia biztos siker… Sajnos ez nem így van. A mosolyokért meg kell dolgozni derekasan, és mi azt fogjuk tenni!

Papp Attila több formációban is részt vesz
Fotó: PA

Kapcsolódó Cikkek