EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Sopron

Nívódíjas lett Papp Attila

Zenei fronton is előrelépett a színész

Mint ismert, nívódíjat vehetett át Papp Attila az elmúlt évadban nyújtott remek szerepléseiért. A Soproni Petőfi Színház tagja szerint sokat kapott szakmailag, a zenei feladatokért pedig külön hálás.


A fiatal tehetség a legkülönbözőbb feladatokkal találta szembe magát
Fotó: Torma Sándor

­– Milyen érzés díjjal zárni egy évadot?
– Minden évadzáró társulati ülésen megfeledkezem arról, hogy újabb díjakat adnak át. Most is így történt, és a meglepetés sem maradt el. Természetesen nagyon örülök neki, és jólesik az embernek néha egy kis megerősítés, egy gesztus, hogy jó célért küzd, jó irányba halad.

Nívódíjat érdemelt ki Papp Attila az elmúlt évadban nyújtott kiváló alakításaiért
Fotó: Torma Sándor

– Milyen évad van a háta mögött, mit emelne ki?
– „Zenés évadot” zártunk júniusban. A legkülönbözőbb feladatokkal találtam szemben magam, és azt gondolom, hogy rendkívül sokat adott szakmailag. Nagyon változatos, izgalmas évad volt ez, az énekes, zenei feladatokért pedig külön hálás vagyok. Számomra az „Ármány & szerelem” jelentette a legnagyobb élményt, sikert és küzdelmet.
– A színház mellett több projektben is részt vesz. Azok hogy állnak?
– Szerencsés vagyok, hogy az igen gazdag soproni zenei élet is tud számomra helyet szorítani. A Papp-Sárdy NBB, a Passion Project és a Local Vintage Company tagjaként énekes-zenészként is jelen vagyok. A Passionnel a Volt Fesztiválon koncerteztünk, míg a swing és vintage zeneiségéből merítő Local Vintage Company számos meghívást kapott és kap folyamatosan. A Sopron Zenélen is énekeltem, ami fantasztikus élmény marad számomra.


Papp Attila a kitüntetéssel
Fotó: Torma Sándor

– Sikerül pihenni nyáron?
– A nyár első felét igyekszem a feltöltődésre fordítani. Család, barátok, egy kis nyugi. Aztán júliustól a barlangszínházé a főszerep, hiszen ismét lesz Sing Sing Sing musicalshow, valamint az Egy éj Velencében című operett-előadást is láthatja a közönség német nyelven.
– Mit vár az új évadtól?
– A „komédia évada” köszönt be hozzánk szeptembertől. Tekintve, hogy a színjátszás mesterségében a komédia is nagyon sajátos játékstílust igényel, remélem, hogy ebből is sokat fogunk szakmailag „profitálni” – mi, alkotók csakúgy, mint a várhatóan elégedett nézők. Azt gondolnánk, hogy nevettetni mindig könnyebb, és hogy egy jól megírt komédia biztos siker… Sajnos ez nem így van. A mosolyokért meg kell dolgozni derekasan, és mi azt fogjuk tenni!

Papp Attila több formációban is részt vesz
Fotó: PA

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.