2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Sport

Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot, igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben, és tömeges szexuális zaklatások is történtek, amelyeket migránsok követtek el.

Mindannyian emlékszünk a 2015 szilveszterén történt kölni eseményekre, amelyek során több tucat nő esett szexuális zaklatás áldozatául, de a német média ezt sokáig elhallgatta. Valami hasonló történt Franciaországban is, miután az ország válogatottja 4-2-re legyőzte a horvátokat a világbajnokság döntőjében.


A közösségi oldalakon, leginkább a Twitteren kezdett el terjedni először a #MeTooFoot hashtag, amiből kiderült, hogy az utcai bulikon rengeteg szexuális zaklatás történt. A hashtagkampány előtt csak annyit tudhattunk a helyi híradásokból, hogy több száz autót gyújtottak fel, rengeteg üzletet raboltak ki és sok rendőrt sebesített meg a hőbörgő tömeg.

A #MeTooFoot felkeltette az Euronews, a Local, a Sputnik érdeklődését, így kiderült, hogy egy fiatal lányt, Alice-t, Nantes-ban egy migráns először verbálisan inzultált, majd elkezdett mellette maszturbálni, úgy, hogy közben hozzádörzsölte magát a lányhoz, aki hiába szólt a közelben lévő rendőröknek, azt a választ kapta, hogy ők csak akkor járnak el, ha valaki terrortámadásra készül, mert őket ezért vezényelték ki. Az elkövető megúszta.


A legtöbb zaklatás Párizsban történt. Egy francia nőnek a szoknyája alá nyúlt egy feltehetően bevándorló hátterű férfi. Egy párizsi lányt erőszakkal megcsókolt egy migráns. Több nőnek pedig a fenekét fogdosták meg.

Michel Delpuech, Párizs rendőrfőnöke a Europe 1 nevű rádióban arra kérte az áldozatokat, hogy tegyenek feljelentést. A nők és férfiak közötti esélyegyenlőségért felelős miniszter, Marlène Schiappa pedig azt nyilatkozta, mindent megfognak tenni annak érdekében, hogy elfogják a zaklatókat.

Kapcsolódó Cikkek