EUR: 323,79 Ft
CHF: 284,91 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Növekedést eredményez az új költségvetés

Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közmédiának azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

– A 2019-es költségvetés két fő csapásiránya tehát a biztonság és a növekedés. Jó hír, hogy tovább csökkennek az adók. Míg a baloldali kormányok idején 27 százalékos volt a munkaadói adó, jövőre ez 17,5 százalékra mérséklődik. Az ápolók béremelkedése összességében 65 százalék, de a rendvédelmi dolgozók és egyes állami vállalatok alkalmazottai is többet vihetnek haza jövőre – mondta Dömötör Csaba.


Bővülnek a családtámogatások, több pénz jut óvodai fejlesztésre, nő az óvodák normatív támogatása, és folytatódik az otthonteremtési program. Kiemelt cél még a biztonság, a közbiztonság, a határvédelem, a védelempolitika, ezekre a feladatokra is több mint 100 milliárd forinttal több jut. Hasonlóan gyarapodik az egészségügyi büdzsé is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint jó, működőképes a négyszintű – az intézményekből, a tankerületi központokból, a Klebelsberg Központból és a minisztériumból álló – állami intézményfenntartói modell az oktatás területén – mondta az oktatásért felelős államtitkár a II.

  • Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról, konkrétan a társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is – írja a 888.