2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Növekedést eredményez az új költségvetés

Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közmédiának azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

– A 2019-es költségvetés két fő csapásiránya tehát a biztonság és a növekedés. Jó hír, hogy tovább csökkennek az adók. Míg a baloldali kormányok idején 27 százalékos volt a munkaadói adó, jövőre ez 17,5 százalékra mérséklődik. Az ápolók béremelkedése összességében 65 százalék, de a rendvédelmi dolgozók és egyes állami vállalatok alkalmazottai is többet vihetnek haza jövőre – mondta Dömötör Csaba.


Bővülnek a családtámogatások, több pénz jut óvodai fejlesztésre, nő az óvodák normatív támogatása, és folytatódik az otthonteremtési program. Kiemelt cél még a biztonság, a közbiztonság, a határvédelem, a védelempolitika, ezekre a feladatokra is több mint 100 milliárd forinttal több jut. Hasonlóan gyarapodik az egészségügyi büdzsé is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.