2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Tatabánya

Nyáresti balkáni dallamok a Zenepavilonban

Újra nagyon sokan választották az Agora Zenei Esték programsorozat aktuális koncertjét péntek esti kikapcsolódásul. A sorozat harmadik állomásán a Cimbaliband virtuóz zenészei – Danics Dóra énekesnő közreműködésével – szerb, román, bolgár és cigány dallamokat szólaltattak meg. A Balkán Projekt elnevezésű temperamentumos koncert gazdag repertoárjában helyet kapó hangszerszólók is igen nagy sikert arattak.

A Cimbaliband Balkán Projekt koncertje a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelítette a népzenét

A Cimbaliband Balkán Projekt koncertje a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelítette meg a népzenét, adta át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos, népzene-pedagógus gyűjtőútjai során lenyűgözve tapasztalta, hogy az erről a vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik része. Ez a példaértékű hozzáállás a legfőbb mondanivalója a Balkán Projektnek.


A zenészek szerint nem kell feltétlenül egy Kusturica-filmekből ismerős falucskában születni ahhoz, hogy megértsük a balkáni zenét és életérzést. Az erőteljes ritmusokra és fergeteges dallamokra a mi szívünk is ugyanúgy dobban.

Kapcsolódó Cikkek