EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Nyáresti balkáni dallamok a Zenepavilonban

Újra nagyon sokan választották az Agora Zenei Esték programsorozat aktuális koncertjét péntek esti kikapcsolódásul. A sorozat harmadik állomásán a Cimbaliband virtuóz zenészei – Danics Dóra énekesnő közreműködésével – szerb, román, bolgár és cigány dallamokat szólaltattak meg. A Balkán Projekt elnevezésű temperamentumos koncert gazdag repertoárjában helyet kapó hangszerszólók is igen nagy sikert arattak.

A Cimbaliband Balkán Projekt koncertje a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelítette a népzenét

A Cimbaliband Balkán Projekt koncertje a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelítette meg a népzenét, adta át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos, népzene-pedagógus gyűjtőútjai során lenyűgözve tapasztalta, hogy az erről a vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik része. Ez a példaértékű hozzáállás a legfőbb mondanivalója a Balkán Projektnek.


A zenészek szerint nem kell feltétlenül egy Kusturica-filmekből ismerős falucskában születni ahhoz, hogy megértsük a balkáni zenét és életérzést. Az erőteljes ritmusokra és fergeteges dallamokra a mi szívünk is ugyanúgy dobban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.