EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Nyereményakcióval a véradásért

Véradókampánnyal toboroz a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amelyhez a Vöröskereszt Tolnai Megyei Szervezete is csatlakozott. A kampány azért is fontos ebben az időszakban, mert a nyár beköszöntével alábbhagyott a véradói kedv.

Szeptember másodikáig nyereményszelvényt is kapnak a véradók 
(Illusztráció: Keresztesi Balázs)

Szeptember másodikáig mindenki, aki vért ad, egy személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is, tájékoztatott Gulyás Katalin, a Vöröskereszt Tolnai Megyei Szervezetének vezetője.


– Szeretném felhívni a figyelmét mind a véradóknak, mint azoknak az embereknek, akikben a jó szándék megvan és még nem döntötték el, hogy a közeljövőben megpróbálják-e karjukat nyújtani és megejtik akár életük első véradását. A Magyar Vöröskereszt és az OVSZ egy közös kampányt indított a nyár kezdetével, „Az élet nyáron sem állhat meg – adj vért!” szlogennel – részletezte Gulyás Katalin.

Hozzátette, itt a nyár, sokan szabadságra mennek, nagy a meleg, viszont bele kell gondolnunk, hogy nyáron is nagyon sok embertársunk megbetegszik, ugyanúgy sok műtét van, akár az év többi napján. Egyre több a baleset is, viszont a kevesebb véradással egyre nehezebb megvalósítani a gyógyító munkát.


– A véradói kedv alábbhagy a nyár beköszöntével, éppen ezért született meg ez a kampány is, amelynek során nem csupán jót lehet cselekedni, nagyon komoly nyereményeket is kapnak a véradók. Ugyanis minden véradáskor minden véradó egy személyre szóló köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Mindehhez annyi szükséges, hogy az említett sorsszelvényen szereplő kódot fel kell tölteni a Vöröskereszt weboldalára. Ezzel a szelvénnyel pedig akár heti, havi nyereményekre is pályázhatnak a véradók – mondta a Vöröskereszt Tolnai Megyei Szervezetének vezetője.

Szeptember másodikáig lehet részt venni a kampányban, amelynek végén a fődíj is gazdára talál.

– Nagyon értékes nyeremények vannak, akár koncertjegyeket, wellnesshétvégét, múzeumi belépőket lehet nyerni, a fődíj pedig a kampány végeztével egy nagy képernyős televízió lesz. A www.veradas.hu oldalon minden fontos információt megtalálhatnak az érdeklődők a Vöröskereszt nyári kampányával kapcsolatosan. Továbbá ezen az oldalon arról is tájékozódhatnak, hogy legközelebb hol és mely időpontokban van lehetőség véradásra – zárta mondandóját Gulyás Katalin.

A vért adni szándékozók minden véradáshoz vigyék magukkal a személyazonossági igazolványukat, lakcímkártyájukat, taj-kártyájukat a véradás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.