EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Székesfehérvár

Nyolc új tűzoltó állt szolgálatba Fejér megyében

Székesfehérváron hat, Sárbogárdon pedig két frissen végzett tűzoltó kezdte meg a munkát a múlt héten. A fiatalokat kezdetben mentoraik segítik, hogy minden helyzetben helyt tudjanak állni.

A nyolc kolléga mellé mentorként egy-egy idősebb tűzoltót jelöltek ki Fotó: megyei katasztrófavédelem, Dr. Kádár-Gábor Ágnes

A nyolc fiatal az öt hónapos tűzoltó II. részszakképzés zárásaként két hete a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ ünnepségén tett fogadalmat. Közülük hatan a székesfehérvári, ketten a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában teljesítenek szolgálatot. Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató július 16-án köszöntötte a fiatalokat, gratulált az elért tanulmányi eredményekhez, jó munkát, gördülékeny beilleszkedést, a szakmai fogások elsajátításához sok szorgalmat kívánt a fiataloknak.


A nyolc kolléga mellé mentorként egy-egy idősebb tűzoltót jelöltek ki, akik segítik a fiatalok szakmai ismereteinek fejlesztését, tájékoztatják őket a szolgálatellátás lényeges elemeiről, a kiképzés rendjéről és a szolgálati út betartásának módjáról.

Udvardi János, a Fejér megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője lapunknak elmondta, nagy öröm, hogy új tűzoltók érkeztek a megyébe, szükség volt ugyanis az utánpótlásra.

– Szerencsére népszerű és a társadalom részéről megbecsült hivatás a tűzoltó szakma. Ráadásul aki szorgalmas, akar tanulni, annak van lehetősége felfelé lépkedni a ranglétrán. A jelentkezőknek át kell esniük egy előzetes fizikai, pszichológiai és egészségügyi vizsgálaton, emellett elengedhetetlen feltétel, hogy a fiatal magyar állampolgár legyen, betöltse a 18. életévét, valamint a cselekvőképesség, a középfokú végzettség, a büntetlen előélet és a kifogástalan életvitel is szempont – tette hozzá a helyettes szóvivő.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.