EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Nyomoznak a buszbaleset ügyében

A Lokál is beszámolt róla, hogy pert fontolgat a veronai buszbalesetben elhunyt egyik diák édesapja, mert a szülők szerint a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói tavaly januárban életveszélyesnek minősíthető busszal indultak el Olaszországba, ám a magyar hatóságok mégsem lépnek semmit az üggyel kapcsolatban, miközben az olasz bíróságnál már vádat emeltek a busz sofőrje, valamint öt autópálya-mérnök ellen.

A Belügyminisztérium hétfőn kora este adott ki közleményt, amely szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.


A Blikknek a balesetről elkészült szakértői nyilatkozatról is beszélt a gyászoló apa, aki szerint a buszba szerelt illegális pót-üzemanyagtartályt egy egyszerű feszítőhevederrel (spaniferrel) rögzítették, vagyis a busz, amely tavaly január 20-án hídpillérnek ütközött, és a keletkezett tűzben 17 ember vesztette életét, már az induláskor életveszélyes lehetett.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.