EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Nyomoznak Göncz Kinga alapítványa után

Nyomoz az ügyészség a legújabb OLAF-botrány ügyében, amelynek egyik főszereplője az a Pillar Európa Kutatási és Oktatási Nonprofit Kft., amely a Gyurcsány-kormány külügyminisztere, Göncz Kinga azonos nevű alapítványa köré szerveződött.

MTI Fotó: Marjai János

– A Fővárosi Főügyészség – ahogyan azt minden OLAF-ajánlás esetében teszi – január 9-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. Az eljárást a NAV illetékes főosztálya folytatja le – tájékoztatta lapunkat dr. Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő.


Mint emlékezetes: az OLAF névtelen bejelentésre kezdett vizsgálódni 2015 őszén két magyar nonprofit kutatóközpont, a Pillar Kft. és a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. (későbbi nevén Infokom Innovátor) ügyében.

A gyanú szerint a cégek az EU-finanszírozott projektjeikhez csak látszatra alakítottak regionális irodákat, munkavállalóikat valójában a budapesti fiókiroda alkalmazta. 2012–2015 között a cégek 31 projekthez kapcsolódóan kétszáznál is több esetben tettek hamis nyilatkozatot a vidéki irodáikról, közel kétezerszer a távmunkaszerződések is hamis nyilatkozatokat tartalmaztak és 1306 alkalommal maguk a szerződések is valótlanok voltak.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

  • Az igazi csata most kezdődik

    Az igazi csata most kezdődik

    Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.