EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Okosabban költenek az iskolások

Nemzetközi elismerést kapott hazánk a gyerekek pénzügyi nevelését célzó Global Money Week program kapcsán. A rendezvénysorozatot egy nonprofit szervezet indította annak érdekében, hogy világszerte küzdjön a szegénység ellen. 

A programot szervező Child and Youth Finance International szerint a leghatásosabb eszköz, ha az emberek megismerkednek az alapvető pénzügyi kérdésekkel, megtanulják, hogyan bánjanak a pénzzel, és tisztában vannak azzal, hogy anyagi boldogulásukért ők is sokat tehetnek. A hazai program egy tematikus hétből, illetve tanórai anyagokból áll, amelyek fókuszában a mindennapi pénzügyek kezelése áll. A projektgazda az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a programhoz a tartalomfejlesztő munkát a Pénziránytű Alapítvány végzi.


– Százötven ország vesz részt ebben a programban, közülük mindössze tizenkilencet hívtak meg Rijádba, a díjátadóra, köztük hazánkat is – mondta el lapunknak Bernáth Julianna, az alapítvány munkatársa. – Ez hatalmas siker, hiszen a kiválasztás szempontjai általában az újítás, valamint az elérés, ami nálunk évről évre egyre magasabb. A tavalyihoz képest közel százötven új iskola csatlakozott a programhoz, amiben így már körülbelül kétszázezer diák vesz részt – tette hozzá a szakember. Vasné Botár Ágnes, a Keleti Károly Szakgimnázium igazgatója szerint nagyon fontos a korai pénzügyi nevelés.

– Már az első évben csatlakoztunk a programhoz, mert nagyon fontos, hogy a diákok már az önálló életük kialakítása előtt megtanuljanak a saját költségvetési keretükkel gazdálkodni – magyarázta a csatlakozás okát az igazgató, aki hozzátette, hogy felméréseik szerint diákjaik nyitottabbá váltak pénzügyeik kezelésében, és egyre többen rendelkeznek saját bankszámlával és bankkártyával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.