EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Nagykanizsa

Operát mindenkinek!

Advent elején mutatja be Kanizsán a Magyar Állami Operaház a Tosca koncertszerű változatát. Ezt jelentette be Ókovács Szilveszter főigazgató, amikor átadta Dénes Sándornak a Magyar Opera200 című kiadványt.

Az 50+3 korongot tartalmazó, díszdobozos kiadványt a tavalyi Magyar Opera Napja alkalmából jelentette meg a fővárosi intézmény. A lemezek, amelyek a hazai operakultúra 200 esztendejének remekeit mutatják be, a hazai városi könyvtárakba és zenei intézményekbe is eljutnak.


Kétszáz év, díszdobozban. A különleges operaválogatást Ókovács Szilveszter adta át Dénes Sándornak (Fotó: Gergely Szilárd)

A kanizsai átadón Ókovács Szilveszter elmondta, a budapesti Operaház korszerűsítése lehetőséget ad arra, hogy a játszóhely kiváltásaként az Opera együttesei azokban a vidéki nagyvárosokban is bemutatkozhassanak, ahol az opera műfajai nincsenek jelen. A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. partnerségében – az Operát az Operából! sorozat részeként – a kanizsai közönség december 3-án láthatja Puccini egyik legmegrázóbb szerelmi operáját, a Toscát, koncertszerű változatban. A népszerű szerelmi történet főbb szerepeit a turné során Sümegi Eszter, Kovácsházi István és Fokanov Anatolij kelti életre. Az előadást a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara közreműködésével és Halász Péter vezényletével hallhatja a közönség.

A nagykanizsai 2018/2019-es Filharmónia Fortissimo bérlet az Opera előadásán kívül tartalmazza még az Óbudai Danubia Zenekar október 19-ei hangversenyét, amelyen Azis Sadikovic vezénylésével Dvořák e-moll, Az új világból címet viselő szimfóniája mellett felcsendülnek többek között Duke Ellington és Elmer Bernstein művei is. A 2019. január 29-i Boros Misi-szólóest után a bérletsorozat 2019. március 21-én – Izaki Masahiro vezényletével – egy Sosztakovics-koncerttel zárul, amelyen a Savaria Szimfonikus Zenekar és Chisa Kitagawa hegedűművész is fellép.


Kapcsolódó Cikkek