EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

Minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, a hagyományos családmodellt, és jogában áll elutasítani a bevándorlást – hangsúlyozta Orbán Viktor szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn, a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

– A választási eredmények azt igazolják, hogy a magyar nemzetépítés sikeres – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdön. Felidézte, hogy míg 2009-ben hat százalékkal csökkent a GDP, addig tavaly már négyszázalékos növekedést produkált a magyar gazdaság. Az államadósság ez idő alatt 85-ről 71 százalékra esett, de a bérek 60 százalékkal, a demográfia termékenységmutatója pedig 1,25-ről 1,5-re nőtt. Ezért a kormányfő 2030-ra többek közt azt a célt tűzte ki, hogy Magyarország az Európai Unió öt legjobb életminőségű országa közé tartozzon, és megálljon a népesedési hanyatlás.


Orbán a Kárpát-medence újjáépítését nevezte Magyarország egyik legfontosabb feladatának, ezért Magyarország azt ajánlja szomszédainak, hogy teremtsék meg a gyorsvasút- és autópálya-összeköttetéseket, kössék össze energiahálózataikat is, valamint hangolják össze védelmi politikájukat és haderőfejlesztéseiket.

– Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak – üzent vendéglátóinak a miniszterelnök, aki Európa jövőjével kapcsolatban öt alaptézist hirdetett meg:


1. Minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, joga van elutasítani a multikulturalizmust.

2. Minden országnak joga van védelmébe venni a hagyományos családmodellt, és azt vallani, hogy minden gyereknek joga van egy anyához és egy apához.

3. A közép-európai országoknak joguk van, hogy megvédjék a nemzetstratégiai szempontból kulcsfontosságú gazdasági ágazataikat és piacaikat.

4. Minden országnak jogában áll megvédeni a határait, és elutasítani a bevándorlást.

5. Minden országnak joga van a legfontosabb kérdésekben ragaszkodni az egy nemzet és egy szavazat elvéhez, amelyet az EU-ban sem lehet megkerülni.

Tusványos 2018

Minden országnak joga van a keresztény kultúrát és a határokat megvédeni, a bevándorlásra nemet mondani // Every country has a right to defend Christian culture and borders, and say no to migration.

Gepostet von Orbán Viktor am Samstag, 28. Juli 2018

– Európa jelenlegi vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni a kontinenst a bevándorlástól. Az Európa Bizottság napjai ugyanakkor meg vannak számlálva – utalt a jövő tavaszi európai parlamenti választásokra, aminek a bevándorlásról kell majd szólnia. Szerinte az európai elit ideges, mert a magyar választási eredmények miatt elakadhat a Soros-terv.

– Harminc éve még azt gondoltuk, hogy Európa a jövőnk, most azt gondoljuk, mi vagyunk Európa jövője – zárta  előadását Orbán Viktor miniszterelnök.

A teljes beszédet itt hallgathatja meg:

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek