EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Orbán: Továbbra sem leszünk bevándorlóország

Nagy győzelmet arattunk Brüsszelben – közölte péntek hajnalban Orbán Viktor miniszterelnök, miután véget ért az előző nap kezdődött maratoni EU-csúcs Brüsszelben. A téma természetesen a migráció volt, a miniszterelnök szerint eldőlt, hogy Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország.

„Fáradtak vagyunk, de elégedettek is. A visegrádi négyek nagy győzelmet arattak” – mondta Facebook-oldalán a pénteken hajnalban feltöltött videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint 4 óra 40 perckor ért véget Brüsszelben az előző nap kezdődött maratoni tanácskozás, amelynek témája a migráció volt.

„Fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat. Ezt a javaslatot sikerült visszavernünk, és a saját javaslatunkat elfogadtatnunk, amely világosan kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, Magyarország megmarad magyar országnak” – fejtette ki.


04.40. Csata után // 4.40 AM. After the battle.

04.40. Csata után // 4.40 AM. After the battle.

Gepostet von Orbán Viktor am Donnerstag, 28. Juni 2018

– Elképesztő sikert értek el a visegrádi államok az uniós csúcson, hiszen a németek és a franciák kénytelenek voltak megfutamodni, így már a korábban kvótapárti álláspontot képviselő Emmanuel Macron francia államfő sem ragaszkodik a migránsok kötelező szétosztásához, ám résen kell lenni, mert vélhetően a közelgő EP-választás miatt enyhült ezeknek a vezetőknek az álláspontja, és könnyen elképzelhető, hogy a jövő tavaszi voksolást követően ismét napirendre emelik a kötelező kvótákat – mondta lapunknak Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa.


Az elemző hozzátette: addig, amíg a külső határok védelmét nem sikerül maximálisan biztosítani, illetve az eddig meglehetősen kudarcos kitoloncolási folyamatok nem gyorsulnak fel, az illegális bevándorlás súlyos probléma marad az EU-ban.

Az Origo szerint Angela Merkel német kancellár szerint a tagországok megegyeztek a migránsok unión belüli mozgásának szigorúbb ellenőrzésében. Szerinte egyetlen menedékkérő sem választhatja meg, mely tagországban nyújtja be menedékkérelmét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek