EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Kecskemét

„Ördög a részletekben” – Kazi Roland kiállítása

A Kodály Művészeti Fesztivál keretében nyílt kiállítás Kazi Roland képzőművész munkáiból a Hírös Agóra Kulturális Központban. Kazi Roland 2014-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán, majd 2015-ben kezdte meg ugyanitt DLA-tanulmányait multimédia-művészet szakon.

Ördög a részletekben: Kazi Roland a kiállításán. fotók: Banczik Róbert

Fiatal kora ellenére jellegzetes alkotói világot alakított ki: műveiben a vidéki környezet különleges, mára már elfeledett, de nagyon is élő világa jelenik meg, modern köntösbe bújtatva. A témaválasztás hátterében személyes indíték, egy szerb határ menti falusi községből való származása áll. Az Ördög a részletekben elnevezésű tárlatot Dilmann Vanda művészettörténész nyitotta meg. A kiállítás július 29-ig naponta 10–18 óra között tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.