EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Nyíregyháza

Óriási az érdeklődés városunk iránt

Májusban Nyíregyháza a Magyarország Ungvári Főkonzulátusa által szervezett II. Hungaryfest elnevezésű rendezvényen vett részt, amelynek folytatásaként június 25–26-án Lemberg városában egy nagyszabású turisztikai workshopra került sor. Az eseményen Andrii Sadovyi, Lemberg város polgármestere, Kuti László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzulja, valamint dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere köszöntötte a nagy létszámban megjelent utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket.

A nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója és Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója tartott prezentációkat. A szakmai program során intenzív érdeklődés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, valamint üzleti tárgyalások folytak az együttműködési lehetőségekről az ukrán utazási irodák és a nyíregyházi szakemberek között.


A workshop keretében ajándéksorsolásra is sor került, ahol dr. Kovács Ferenc polgármester személyesen nyújtotta át a nyertesnek az augusztusban nyíló Hotel Pangea két fő részére szóló ajándékutalványát. Azonban nem csak a szerencsés nyertesek juthatnak el Nyíregyházára, hiszen a rendezvényen meghirdettek egy háromnapos őszi tanulmányútprogramot is, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők személyesen is megismerhessék kínálatunkat.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere (balra) köszöntötte az érdeklődőket (Fotó: Lokál)

A rendezvényt követően a szervezők egy pálinka- és borkóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a megjelenteket, ahol a vendégek a híres magyar kolbászt és szalámit is megkóstolhatták. A szakmai út keretében sor került a két város polgármesterének találkozójára, valamint a delegáció tagjai egyeztető megbeszélést folytattak Larisza Malehhel, Magyarország lembergi tiszteletbeli konzuljával és Szarvas Gáborral, a Lembergi Magyar Kulturális Szövetség elnökével. – A bemutatkozás célja Nyíregyháza és Lemberg város kapcsolatainak erősítése annak érdekében, hogy ne csak a határ menti területekről, hanem a távolabbi régiókból is emelkedjen a turisták száma. A KSH adatai szerint 2017-ben az ukrán vendégéjszakák száma 23,2 százalékkal nőtt az előző évhez képest Nyíregyházán, s szeretnénk, ha ez a növekedés tovább folytatódna – mondta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Nyíregyháza rengeteg élményt tartogat! (FOTÓ: SOSTORT)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.