EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Sport

Orosz rulett! Büntetőkkel esett ki Spanyolország

Minden a spanyolok mellett szólt a tegnapi, Oroszország elleni nyolcaddöntő előtt, hiszen a 2010-es világbajnok két éve nem veszített mérkőzést. A végső győzelemre is esélyes együttes jól kezdett, már a 12. percben megszerezte a vezetést, igaz, nem saját magának, hanem az orosz Ignasevicsnek köszönhetően, akinek a sarkáról pattant be a labda saját kapujába, miközben Sergio Ramosszal birkózott.

A gólt követően jött a világ legunalmasabb futballja. A spanyolok semmiféle kockázatot nem vállaltak, tartották a labdát, és szinte kizárólag oldalpasszokra vállalkoztak, amit a közönség folyamatos füttykoncerttel jutalmazott. A 41. percben aztán Piqué sunyi, de észrevehető kezezése miatt a házigazdák jutottak tizenegyeshez, amit Dzjuba magabiztosan értékesített.


A második félidő sem hozott változást, csak akkor már szinte fájóan fölényes volt a spanyolok labdabirtoklásának aránya. Spanyolország egyébként a 2006-os vb óta mindegyik tétmeccsen többet birtokolta a labdát ellenfelénél, egyetlen kivétel volt a 2008-as Eb-döntő, amikor Németország fölülmúlta őket.

A rendes játékidő 1-1-gyel ért véget, így jöhetett a világbajnokság első hosszabbítása.

Kapcsolódó Cikkek