EUR: 323,44 Ft
CHF: 285,05 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Hódmezővásárhely

Országos bajnokkal játszhattak a sakktábor résztvevői

Már nyolc éve minden nyáron összegyűlnek a városban élő sakkszerető fiatalok a Kenguru Panzióban, hogy egy táborban fejlesszék tudásukat. A tábor nem titkolt célja, hogy a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sport Egyesület népszerűsítse a játékot és a tehetséges gyerekeket felkarolják.

Tőkés János, a tábor vezetője elmondta, hogy azok, akik már tudnak sakkozni, önállóan tudnak játszani, azonban az idei táborba több olyan gyerek is beiratkozott, akik teljesen az alapoktól kezdték a tanulást. – Szeretjük azokat a gyerekeket, akik nem tudnak még sakkozni, mert nincsenek rossz beidegződéseik. Sokkal könnyebb megtanítani őket játszani, ha az alapokról kezdjük – tette hozzá Tőkés János.


Tőkés János, a tábor vezetője

A táborban összesen 13 kis sakkozó gyűlt össze. A szülők már otthon észrevették, hogy az ifjak érdeklődnek a táblás játékok iránt, így kapva kaptak az alkalmon, hogy gyerekük kipróbálhassa magát a sakkban. Egy-egy tanonc minden táborban kitűnik a többiek közül. Azokat, akik kiemelkedően tehetségesek, a sakkegyesület próbálja elcsábítani, hogy tanuljanak tovább az egyesület színeiben.

A tábor célja a sakk népszerűsítése

– Már tavaly is voltam a sakktáborban, és akkor is nagyon tetszett. Versenyekre is szoktam járni, van egy kupám és öt érmem. A legjobb helyezésemet az országos sakkbajnokságon értem el, amit sikerült megnyernem. Amikor a többiekkel játszom, általában én szoktam nyerni. Olyan is volt már, hogy egyszerre 12 gyerek ellen sakkoztam, és ott is én nyertem minden táblán. Már úgy szoktunk játszani, hogy leveszek egy bástyát vagy egy huszárt, így adok egy kis előnyt a többieknek – tudtuk meg Melindától.


Az országos bajnok, Melinda

Kapcsolódó Cikkek