EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Országos bajnokkal játszhattak a sakktábor résztvevői

Már nyolc éve minden nyáron összegyűlnek a városban élő sakkszerető fiatalok a Kenguru Panzióban, hogy egy táborban fejlesszék tudásukat. A tábor nem titkolt célja, hogy a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sport Egyesület népszerűsítse a játékot és a tehetséges gyerekeket felkarolják.

Tőkés János, a tábor vezetője elmondta, hogy azok, akik már tudnak sakkozni, önállóan tudnak játszani, azonban az idei táborba több olyan gyerek is beiratkozott, akik teljesen az alapoktól kezdték a tanulást. – Szeretjük azokat a gyerekeket, akik nem tudnak még sakkozni, mert nincsenek rossz beidegződéseik. Sokkal könnyebb megtanítani őket játszani, ha az alapokról kezdjük – tette hozzá Tőkés János.


Tőkés János, a tábor vezetője

A táborban összesen 13 kis sakkozó gyűlt össze. A szülők már otthon észrevették, hogy az ifjak érdeklődnek a táblás játékok iránt, így kapva kaptak az alkalmon, hogy gyerekük kipróbálhassa magát a sakkban. Egy-egy tanonc minden táborban kitűnik a többiek közül. Azokat, akik kiemelkedően tehetségesek, a sakkegyesület próbálja elcsábítani, hogy tanuljanak tovább az egyesület színeiben.

A tábor célja a sakk népszerűsítése

– Már tavaly is voltam a sakktáborban, és akkor is nagyon tetszett. Versenyekre is szoktam járni, van egy kupám és öt érmem. A legjobb helyezésemet az országos sakkbajnokságon értem el, amit sikerült megnyernem. Amikor a többiekkel játszom, általában én szoktam nyerni. Olyan is volt már, hogy egyszerre 12 gyerek ellen sakkoztam, és ott is én nyertem minden táblán. Már úgy szoktunk játszani, hogy leveszek egy bástyát vagy egy huszárt, így adok egy kis előnyt a többieknek – tudtuk meg Melindától.


Az országos bajnok, Melinda

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.