EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Sopron

Országos érembiennálé

A soproni Országos Érembiennále és kísérő rendezvénye, a Díjazottak kiállításának katalógusa már évek óta ezzel a mondattal kezdődik: „Ha Sopron, akkor érembiennále”. Idén 21. alkalommal hívta életre a Soproni Múzeum az érembiennálét páros években követő Díjazottak kiállítást. A művészek tárlata és Sz. Egyed Emma éremművész emlékkiállítása még augusztus 12-ig látogatható a Lábasházban, az Orsolya téren. Érdekesség, hogy a helyszínen, a városi középület földszintjén a középkorban mészárszék működött, az emeleten iskola volt, és itt lakott a városi bába is. Ma a Soproni Múzeum kiállítótermei foglalják el az első emeletet a Lábasházban.

XXI. Országos Érembiennálé
Sz. Egyed Emma éremművész emlékkiállítása
Helyszín: Lábasház, Soproni Múzeum, Sopron, Orsolya tér 5.
A tárlat megtekinthető augusztus 12-ig, keddtől péntekig 10–14 óráig, szombat-vasárnap 10 és 18 óra között. Hétfőn zárva.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.