EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Sopron

Országos érembiennálé

A soproni Országos Érembiennále és kísérő rendezvénye, a Díjazottak kiállításának katalógusa már évek óta ezzel a mondattal kezdődik: „Ha Sopron, akkor érembiennále”. Idén 21. alkalommal hívta életre a Soproni Múzeum az érembiennálét páros években követő Díjazottak kiállítást. A művészek tárlata és Sz. Egyed Emma éremművész emlékkiállítása még augusztus 12-ig látogatható a Lábasházban, az Orsolya téren. Érdekesség, hogy a helyszínen, a városi középület földszintjén a középkorban mészárszék működött, az emeleten iskola volt, és itt lakott a városi bába is. Ma a Soproni Múzeum kiállítótermei foglalják el az első emeletet a Lábasházban.

XXI. Országos Érembiennálé
Sz. Egyed Emma éremművész emlékkiállítása
Helyszín: Lábasház, Soproni Múzeum, Sopron, Orsolya tér 5.
A tárlat megtekinthető augusztus 12-ig, keddtől péntekig 10–14 óráig, szombat-vasárnap 10 és 18 óra között. Hétfőn zárva.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.